dinsdag 23 september 2014

Yourrs not big enough

Nadat tijdens de vakantie in april de nieuwe smartcard was geactiveerd konden we zo ongeveer alle zenders van de wereld ontvangen.  Maar na terugkomst uit Santiago de Compostela waren die allemaal  verdwenen op Nederland 1, 2 en 3 na. 
Natuurlijk waren er nog wel een stuk of driehonderd religieuze Duitse zenders maar daar kan ik persoonlijk geen minuut naar kijken. En...... tot onze grote verbazing bleken we nog een keiharde pornozender te ontvangen. 
Gelukkig was het weer goed want met regen zou je uit pure verveling de tv kunnen aanzetten om vervolgens urenlang te worden geconfronteerd met opengesperde, onthaarde dozen (Onnodig te zeggen dat die niet mijn piece of cake zijn) en ongeïnteresseerd kijkende acteurs die in gedachten eerder aan de dagelijkse boodschappen denken dan aan het spel dat ze spelen.

Maar goed. Schotseschotelspecialist Garry kwam al snel tot de conclusie dat 'The prroblem is in the size. Yourr disc is to smal. You need a biggerr one.' 

Gelukkig hebben de mannen van La Perla de Frigiliana voor ons een goede, grote disc op de kop weten te tikken en Garry heeft die vandaag geïnstalleerd.



En voor de nieuwsgierigen: hij is nog steeds te ontvangen.

Met groeten Ton

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als er weer eens een stroomstoring is geweest in Spanje, al is het maar twee seconden, ondergaat denk ik jullie TV c.q. schotelontvanger een reset.
Dat betekent dat de abo zenders gewist worden en opnieuw moeten worden geladen via het schotel menu.
Is maar twee minuten werk en heeft geen grotere schotel nodig.
Wel heb je een grote schotel nodig voor een duokop om Astra 1 en 3 te ontvangen omdat de meeste HD zenders naar Astra 3 worden getransporteerd.
Gr. Henk

Ton zei

Hoi Henk,
Dank voor je bericht. De grotere schotel was inderdaad nodig voor de dubbele kop want met de kleinere schotel hadden we meestal geen ontvangst. Die reset gaat automatisch toch?
Met groeten Ton

Anoniem zei

Door de stroom onderbreking "verliest" de ontvanger de Canal Digitaal code. Bij weer inschakelen van de stroom onstaat meestal een stroompiekje waardoor de "reset" ontstaat.
De ontvanger gaat dan weer terug naar de fabrieksinstellingen.(reset)
Je moet dan weer via het menu van de digi ontvanger de kanalen opnieuw laden/ophalen.
Volg de aanwijzigingen, dan kan er niets mis gaan.
Helaas zijn er in Spanje veel stroom onderbrekingen vanwege mankementen of onderhoud.
Gr. Henk