dinsdag 5 september 2017

Koud

Voorlopig de laatste zonnige zonsondergang.

De komende maanden zijn we weer zwervers en verblijven we afwisselend alleen of samen in Andalusie of Nederland. Er wordt niet alleen gewerkt (Rick) maar ook worden huizen en appartementen ontruimd, overgeschreven, schoongemaakt, ingericht.

Dus is hier het huis gekuisd, de koelkast leeg, het watersysteem voor de tuin extra gecontroleerd, gaan de zaailingen en de auto naar vrienden die ons dan naar het vliegveld brengen.
De vraag wat we allemaal in de koffer zouden doen hield ons nog wel even bezig. Eigenlijk hebben we alle kleding mee naar Spanje genomen maar er moet dus ook weer wat mee terug. Nu we toch besloten hebben om half/ half te emigreren kopen we in Nederland dan maar weer wat meer op de lagere temperaturen aangepaste kleding.


De laatste dagen deden we min of meer een grand tour en aten we met verschillende vrienden en kennissen uit en thuis.

Stak ik nog behoorlijk wat tijd in de tuin want je kind laat je niet makkelijk achter. Toch zag Rick dat de Agave zijn bladeren liet hangen. Behoorlijk ongewoon. Te droog kan de oorzaak volgens mij niet zijn. Nu schijnt er wel een kever te zijn die in deze planten haar eitjes legt waar na de plant het loodje legt. 
Ik heb de slappe bladeren afgeknipt om te ontdekken of ik iets kon vinden van een aantasting maar zag niets.


De agave op onderste foto ziet er wel gezond uit.


Gisteravond bijna volle maan.


Daar zullen we komende maanden wellicht minder zicht op hebben.


Vanmorgen las ik een stukje over de temperaturen van juli en augustus in de provincie Malaga: die zijn in de afgelopen jaren niet zo laag geweest. Er zou sprake zijn van de koelste juli en augustus van de eeuw. Nu is die eeuw pas 17 jaar oud maar toch. En wij maar denken dat we ons goed door de zomer hebben geslagen. Bleek het gewoon koud te zijn.
In ieder geval is de overgang naar Nederland dan niet zo groot.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: