dinsdag 29 april 2014

Wat is Spanje toch leuk

Van Mora naar Toledo 36 kilometer.

Het blijft een eind, zeker met stijgende temperaturen en nieuwe blaren.

Ook vannacht hebben we heerlijk geslapen. Het feest in Mora heeft ons niet uit de slaap gehouden en ook vanmorgen geen feestvierder gezien. Wel zaten we al om zes uur bij de churrostent voor wederom een vette hap. We wilden zo vroeg starten omdat we een lange dagmars hadden en het 27 graden zou worden. Het werd beide.
Zo vroeg in de ochtend gaat het heerlijk. In een mum van tijd hadden we al twee dorpjes achter de rug en was het tijd voor een lange stop met een heerlijk broodje in Nambroca.


Na zo'n stop is het lastig om weer in 'de benen' te komen zeker met een nieuwe blaar en in de wetenschap dat je dan nog 16 kilometer moet. De volgende stops volgden elkaar dan ook in steeds rapper tempo op. 
Als hoogtepunt een uur voor het menu del dia met, ja, ja een fles wijn en gaseosa. (Zo lust Rick het ook) maar het lopen ging wel steeds moeizamer.
Naarmate we dichterbij Toledo kwamen werd het steeds groener. Prachtig bosrijk gebied met paleizen van huizen en een magnifiek uitzicht over de stad.


Zo'n vijf kilometer voor de stad hebben we nog moeten rusten. Niet erg met dit uitzicht. En uiteindelijk stonden we dan toch bij de stad, alleen de rivier zat in de weg.



Maar dan moet je er nog drie lopen en toen waren we wel in de verleiding om het touristentreintje te nemen maar het werd een calippo ijsje limón. We lijken wel heiligen.

Zullen we eerst maar naar de VVV lopen voor een goedkoop adresje, stelde Rick voor.
Is goed. 
Dan moeten we hierlangs omhoog de stad in.
Wegopbreking en we konden er niet langs. Terug is geen optie dus de parkeergarage in en met de lift vijf etages omhoog en...... staan midden in de stad. Hebben we toch nog gesmokkeld.
Ik vraag wel even aan die mevrouw of zij nog een hostalletje weet.
Ze noemde er twee en wilde toen eigenlijk weglopen maar zei toen dat ze er nog een wist.' Vlakbij, nieuw en modern en niet duur voor Toledo.
Nu zitten we dus in een twee sterren hotel voor een zeer redelijke prijzen en blijken de enige gasten te zijn.



Ik denk dat we hier morgen heerlijk kunnen uitrusten en in het treintje door de stad natuurlijk. O ja, en toch maar kijken voor nieuwe schoenen.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Welk leuk hotelletje is dit?

Ton zei

Antídoto rooms
Recoletos 2
45001 Toledo
Tel. 925228851
antidoto@antidotorooms.com
www.antidotorooms.com