zaterdag 27 september 2014

Regen? Welke regen?


Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat die jongelui de hele dag met die I-Phones in hun hand zitten, zelfs als ze in een groep in het restaurant zitten. Belachelijk gewoon. Je zou bijna denken dat ze de wereld ervaren via die dingen. 

We hebben als oudjes onze oordelen al klaar. Maar kijk eens wat er gebeurt nu zelfs mijn oudere zus een tablet heeft?  Zit ik met de dames op het terras van Los Zuecos, waarover ze slechts een half uur eerder hadden geroepen dat het "het mooiste uitzicht van de wereld heeft". Alle drie gefixeerd op het scherm.


Ja maar we waren aan het Word-Feuten.

Met drie vrouwen in the house heb ik mezelf naar de zolder verbannen. De eerste keer dat ik daar sliep maar net als op de zolder in Nederland was het er heerlijk. En wakker worden met dit zicht op zee is een kado. Welliswaar met mijn eigen voeten op de voorgromd maar dat accentueerde de diepte nog eens extra.


Volgens mij heb ik vanaf begin april tot en met vandaag zomers weer gehad. Eerst heerlijk bijna drie maanden in Spanje en daarna een goede Nederlandse zomer. Net gisteren terug van tien dagen met een stralende zon rond casa Los Zuecos en er komt maar geen eind aan want ook dit weekend is het nog prachtig weer in Heiloo. Volgens het KNMI wel zo ongeveer het laatste van deze zomer maar daar zal ik, voorlopig althans, niet over klagen.

Alsof het zo moet zijn, zijn ook in de Axarquia de eerste regenbuien gevallen. Gelukkig niet zo verwoestend als die in Valencia en Murcia waren. 
"Het ruikt zo lekker buiten" schreef zus en ze zal de komende dagen het eerste groen van de kleine lente uit de grond kunnen zien schieten.

Hier ruim ik het eerste oude groen op uit de groententuin. De pompoenen zitten vol met meeldauw en de vruchten zijn mooi rijp. De sperziebonenplanten die rond de staken van de zonnebloemen klimmen maken geen peulen meer dus dat spul ligt op de composthoop.




Met groeten Ton








4 opmerkingen:

Aart zei

Ja Ton, het is hier even de wereld op zijn kop. Na bijna een jaar geen regen, hebben we inmiddels al een jaargemiddelde gekregen binnen 1 week. en er komt nog meer.
Dus wat doe je dan, je pakt je iPad en je doet een spelletje Wordfeud......... want buiten is er niet veel te doen......

Ton zei

Hoi Aart,
Jullie hebben gelukkig geen schade, toch? En dan is er het met slecht weer, genieten van een spelletje.
Met groeten Ton

Emie zei

Gaat alles goed Ton? Ik mis je blogs al weet ik heus wel dat je een blogger niet op mag jagen. Geen inspiratie of te druk met andere dingen, alles is mogelijk. Als het met jullie en de gezondheid goed gaat, maak ik me geen zorgen. Groet uit Caldese
Emie

Anoniem zei

ga snel weer bloggen, ik mis je schrijfsels. Hoop dat alles goed gaat met jullie.