Dat heb ik afgelopen vrijdag gedaan en was heel leuk.
Biologisch wil niet alleen zeggen dat ze biologisch zijn geteeld. Ze zijn ook seizoensgebonden en voor een deel bestaat het assortiment uit de onvolprezen vergeten soorten.
Zodoende aten we vandaag schorseneren.
Blancheer de schorseneren en bak ze daarna in een beetje roomboter tot ze gaar zijn, meldde het recept. Lekker met een varkenshaasje, champignons en een uitje. Smullen maar.
Vragend naar de bekende weg want ik zie dan al zijn hele snuit dat dat niet het geval is.
Is het wat?
Nou, ja uh het vlees is heerlijk maar die groenten zijn niet voor niets in de vergetelheid geraakt.
Nog maar niet verteld dat er ook nog pastinaak in de kelder ligt die familie van de schorseneer is.
Met groet Ton
5 opmerkingen:
Pastinaak schillen, in kleine reepjes snijden, olijfolie erover sprenkelen en roosteren in de oven. Heerlijk!
Schorseneren moet je niet blancheren maar beetgaar, toch wel 20 minuten, koken in water en melk en daarna 10 minuten nastoven in een roomsaus met een beetje nootmuskaat.
dat recept van Paul is overheerlijk en het pastinaak recept van emie ga ik uitproberen.
BIk krijg thuis ook van die opmerkingen. Schorseneren doe ik hetzelfde als Paul. Pastinaak, samen met verschillende soorten wortels, zoete aardappel, uien en paprika met wat olie en knoflook etc, op 150 gr. roosteren(3/4-1uur) in de oven. mmmmmm
Er een stampotje van maken en dan met gerookte forel.
Een reactie posten