zondag 14 april 2024

Caminho Portugues, dag zeventien

Van Vilarinho naar Barcelos, 29 kilometer, 39691 stappen.

Uiteindelijk kwamen er nog twee pelgrims aan en die verbleven in de andere kamer. Rick maakte nog een praatje met de man, de vrouw zagen we niet. Heerlijke rustige mensen en we hoorden of zagen ze niet. Tot vanmorgen om vijf uur er gebruik werd gemaakt van het toilet. Kadam, kleng. De deur was echt dicht en op slot. Even daarna. Frummel, rammel, deur van het slot af. Klabang, klong. Deur dicht.

Nee, een hostal is niet altijd met ononderbroken slaap.

Anyway. We stonden dus om kwart voor zes buiten. En dat kwam dan wel weer goed uit vanwege de dagafstand en het verwachte warme weer.


Pas na een half uur kon ik de eerste foto maken. Dat was dan wel jammer, want het was een mooi stuk waar we doorheen gingen. En: we staken een Romaanse brug over.


Sommige van de wegen hebben een dubbelfunctie als rivier.



En sommige borden hebben een dubbelfuntie. Al heb ik wel het idee dat het water zonder aanwijzingen van de pijl ook naar beneden zou vallen.



Ook al vind het jammer dat het erfgoed vervalt, was het doorkijkje een weldaad voor het oog. En in een kader komt het gebodene zelfs nog beter tot zijn recht.



Het voordeel van echt vroeg op pad gaan, is dat het heel lang ‘vroeg’ blijft en de belofte van de dag lekker lang duurt. En zo ligt deze brug dan ook nog te sluimeren in het lage zachte licht.



Achter een hek zag ik deze tegels. Weer eens wat anders dan een heilige uitgevoerd in blauw.



De witte bloemen van de Calla staan in volle bloei en zijn overal te zien.



En nog een stuk bos.
We liepen hier samen op met een Duitse pelgrima. Het was een zeer onderhoudend gesprek dat we hadden en in no time 11 km afgelegd.



De palen zien we vanaf Porto maar nu er minder dan 200 km op staat begint het eind wel in zicht te komen.



Zo tegen 13.00 uur waren we in het slaapdorp. Waar we twee uur moesten wachten om de herberg in te kunnen. Ondertussen aten we een veel te duur maar wel lekker pegrimsmenu.

Inmiddels in de herberg en hangt de was aan het rekje. Is het heel gezellig met nieuwe pelgrims en……is er een gezamenlijke maaltijd om 20.00 uur.

Met groeten Ton 




6 opmerkingen:

  1. Hallo Ton, hallo Rick, de foto’s lijken wel ansichten; prachtig! Wat is de wereld qua natuur toch mooi. Ik geniet zo van de foto’s, jullie verhalen, avonturen. Het leest als een boek. Heerlijk! Dank jullie wel. En ook dank voor de intentie die jullie uitgesproken hebben op mijn verzoek. Groeten, Elisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen op deze maandagmorgen! Ik ben weer bij met lezen. Door ons vertrek gisteren was het ff druk de afgelopen dagen. Gisterochtend vertrokken, eindelijk en met jullie superlieve intentie erbij komt het vast goed! Hartelijk dank nogmaals daarvoor. Heel bijzonder.

    Mooie foto’s en verhalen inderdaad en steeds die pastelletjes, laat ze maar lekker smaken. Dat wordt nog echt afkicken als jullie straks in Santiago aangekomen zijn. Maar voor nu nog heerlijk genieten van Romeinse paden, eucalyptus bossen. De stille ochtenden, de opkomende zon en het buitenleven. Liefs M en K vanuit Arras!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik kijk iedere dag uit naarhet verslag en de foto’s : die foto op de brug met dat mooie vroege licht deed mij denken aan een plaatsje in Zuid-Amerika door de kerk. En dan die tegels wat een kunstwerk! Ruiken jullie zelf ook al een beetje naar eucalyptus, want daar zijn er wel veel van! Buen camino.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaaa!! Je nicht volgt je weer hoor. Zit hier met Lied aan n bakkie en ze had het over jullie tocht. Vandaar. Goed bezig mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige route met prachtige foto-details!

    BeantwoordenVerwijderen