donderdag 14 oktober 2021

Zoek de verschillen

Opnieuw een uitje vandaag.

In het koor zingt een bijzonder aardige oudere dame met wie we vanmiddag lunchten.
Omdat ze ze niet alleen aardig maar ook onderhoudend en grappig is was het niet eenvoudig om een afspraak in haar balboekje te maken.



We lunchten in La Herradura en dat was voor haar een tripje down memory lane omdat ze hier sinds de dood van haar man niet meer was geweest.

Een van de voordelen van het leven in Zuid-Spanje is dat je nog steeds heerlijk buiten kan zijn. 



Er lagen mensen op het strand en er werd ook nog gezwommen. Hoe leuk kan het zijn?

Een update.
Bijna vier weken geleden heb ik zuurkool ingemaakt.

Dat zag er toen zo uit.



Vandaag keek ik, natuurlijk niet voor het eerst, hoe het er in de pan aan toe gaat.



Zoek de verschillen. 
Alleen het vocht is iets donkerder gekleurd. Het ruikt naar zuurkool en het vocht smaakt er ook naar. Volgens de aanwijzingen van internet zouden we het nu kunnen eten maar als je wat meer zuur wilt kan je het tot een week of zes verder kunnen laten fermenteren. Je zou het ook in de koeling kunnen zetten zodat het fermentatie proces stopt/vertraagt.

Ik laat het nog wat verder gaan. 

De roestvrijstalen pan werkt dus gewoon heel goed. De volgende portie kan dus in een grotere pan gemaakt worden al moet ik die nog wel eerst ergens zien te scoren.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten