zondag 9 mei 2021

Het vlees is zwak


Wat gezellig om weer gasten te hebben.


En er kwam een flinke zak drop en een lekkere reep chocolade uit de koffer.

Na een dag vol bijkletsen, snoepen en eten in de cenador, vannacht een flinke onweersbui met 10 mm regen was het vandaag tijd voor een excursie naar Almuñecar. 



We namen de oude kustweg met prachtige vergezichten. De eerste witte huizenvlek is Nerja. De tweede op het uiterste puntje is Torrox.
Mooi zijn de kleine baaitjes die meestal slechts lopend te bereiken zijn en derhalve oases van rust en ruimte zijn.


Je moet dan wel een meter of vijftig afdalen via een geitenpad.



Wat voor struik is dat met die mooi rode bloemen?
Een granaatappel. 
Kan je even wat zwoel kijken, dan maak ik een foto.



De temperatuur aangenaam, een lichte bries, turkoize zee en alle tijd. Wat wil een mens nog meer?


Stenen zoeken en wat gekkigheid misschien.



Conrad heeft heeft er een vriend voor het leven bij.


Eenmaal in Almuñecar zagen we Abdelrahman met een mondkapje. Wij liepen door naar een restaurant waar we eerder heerlijk aten maar dat was overgenomen door een andere eigenaar. Een Argentijn die als specialiteit empanadas had. En wat waren ze heerlijk. Veel ook vegetarisch.


Laten we zeggen dat we na dit restaurant bezoek eigenlijk meer dan voldaan waren.

Zullen we dan nog wat gaan drinken in La Herradura.
Strak plan.



Wat een prachtig uitzicht toch he? 
Ik zou trouwens nog wel wat lusten.

Tja, er zijn wel wat nadelen aan gasten: ik kan de verleiding niet weerstaan. Dus is de zak drop bijna op, de reep chocolade soldaat gemaakt, at ik empanadas met kaas en ham, dronk ik een lekker glas bubbels om over die patatas bravas, overdadig bestrooid met zout, maar niet te spreken.
Wordt zo direct weer afkicken.


Met groeten Ton.

4 opmerkingen:

  1. Het vlees mag dan zwak zijn, maar volgens mijn schoonmoeder bedacht de geest wel een sterk excuus om die zwakheid te verhullen.
    Om een van haar excuses aan te halen "slagroom is (smakelijk) ingepakte lucht". Zij was gek op appelgebak met slagroom, of eigenlijk appelplaatkoek met een hele dikke korst en niet teveel appels erop en dat helemaal bedekken met een laag slagroom. Dat laatste is een tic die al mijn schoonzussen en zwagers hebben. Ikzelf wil een dunne korst met veel appels en zuidvruchten erdoor, een een bescheiden toefje slagroom en dat vinden zij dan weer raar.
    Ach ja, zo heb je in alle families wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem, Leuke anekdote. Met groetenTon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een baardjes, en wat een snorretjes... ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jan, Wij lijken wel op Jan, Piet, Joris en Corneel die de kaap’ren varen. Met groetenTon

    BeantwoordenVerwijderen