vrijdag 3 april 2015

Ik word wel wat doof maar aan mijn neus mankeert niets

Het was een beetje veel gisteren.


Eerst werken. Ik schoot lekker op want ik wilde snel klaar zijn zodat ik nog wat klusjes kon doen voor Texel. Kom ik bij een oudere dame om de was te brengen. Ruikt het in haar huis niet een beetje maar ontzettend naar gas.
Klopt het dat ik gas ruik? Vroeg ik haar voorzichtig. Het is namelijk een dame die zich niets laat zeggen.
Nee hoor, ik ruikt niets.
Wat nu?
Er was buiten een monteur voor de elektriciteit aan het werk. Ruikt u ook gas, vroeg ik hem. Ik haal mijn meter wel, antwoordde hij en kwam terug met een kastje dat bij binnenkomst direct begon te piepen.
Nou, dat is niet normaal hoor. Het is echt veel wat er in de lucht zit.
Mag ik even in uw keuken ruiken, vroeg ik.
Nee hoor, ik ruik niets, zei ze nogmaals.
Brutaal stapte ik verder haar woning in om naar de keuken te gaan. Een van de gaspitten stond open.
Toen ik haar daarop wees zei ze: ik heb gisteravond een glaasje melk opgewarmd.
De monteur haalde de electriciteit er van af zodat mevrouw geen lamp o.i.d zou aandoen met kans op een ontploffing.
Ik wilde de ramen openzetten maar dat mocht niet. Na wat aandringen mocht toch de deur naar de binnentuin open en een raampje in de keuken.
Na een half uurtje ging ik verder met mijn werk. De monteur zou opletten of de ramen en deuren weer dicht zouden zijn als hij klaar was met zijn werk.

Na thuiskomst meteen door naar de tweedehandswinkel voor nog wat spullen. Een pan, een schaal een dekbed (voor vijf euro, wassen en drogen € 15)  en twee eenpersoonsdekbedovertrekken. De dekbedhoezen opengeknipt, gewassen en aan elkaar gezet. 


Egbert kreeg nog een lekker kussen en een bench uit de keer op keer winkel.



Ook vond ik nog een leuke staande lamp voor € 15 wat ik eigenlijk nog best veel geld vond maar ik viel er gewoon voor. Thuis gekomen even gekeken wat het merk is. Dat kon ik niet meer thuisbrengen anders dan het iets uit ItaliĆ« is.


s' Avonds de kippen weggebracht. Nu voorgoed want de komende maanden kan ik er echt niet voor zorgen. Vervolgens de auto ingeladen. Om half elf klaar wat voor mij heel laat is want normaal lig ik om 10 uur in mijn bedje.
Slecht geslapen. Gewoon een beetje nerveus. Om zes uur op. De laaste spullen in de auto en om zeven uur naar Den Helder.

Op Texel eerst het huis schoonmaken. Alleen, want Rick moest werken. Lekker gepoetst en later ingericht.




Ik ben heel tevreden. Nu nog wat groene planten voor de kleur en om in stijl te blijven eten we vanavond erwtensoep.


Met groeten Ton

Ps. Kennis gemaakt met de buren. Die komenuit Italiƫ. En waar vandaan? Uit een dorpje vlakbij Gubbio waar ik volgende week naar toe ga. (Naam is mij natuurlijk onschoten.)


1 opmerking:

Emie zei

Maar die naam die ga je nog wel even achterhalen, toch?