woensdag 4 maart 2015

Koeienstaartensoep

Wat een genot om geen tv te hebben.

Wat een genot om een tablet te hebben.

Uitzending gemist, wat een uitvinding.
Want wat doe ik nu Rick in ItaliĆ« zit? Keuringsdienst van waarde kijken. Alle afleveringen. Ik ben inmiddels in seizoen 2008 aangekomen. En wat worden we geflest. Mijn vertrouwen in de industrie ben ik volledig kwijt geraakt. Toch heb ik ook nieuwe inspiratie opgedaan. Koken. En dan vooral het langzame deel. Gisteren ben ik naar de slager gegaan om ossenstaart, oeps  pardon, koeienstaart te kopen en heb daar een heerlijke bouillon van getrokken. Zes uur lang hoefde ik niets anders te doen dan af en toe in de pan kijken of ik geen bubbeltjes zag en natuurlijk naar het tablet kijken.
Vanmiddag nog een fles Vinho Madeira gehaald en groenten die ik vervolgens uiterst fijn gesneden heb. En zo rond een uur of zeven at ik een overheerlijke koeienstaartsoep.

Een ander ding dat ik komende zomer ga doen is zelf paprikapoeder maken, in Spanje. Is ook zo'n langzaam proces maar daar heb ik dan ook vakantie voor.

Sinds gisteren durft Finky in de mand van Egbert dus zijn de heren aan elkaar gewaagd. Wel moet ik zeggen dat hij nog wat minder op zijn gemak ligt in vergelijking met Egbert.




Met groeten Ton

Geen opmerkingen: