maandag 9 maart 2015

King's Singers

Enkele maanden nadat ik Rick had ontmoet kreeg hij een paar kaartjes voor een concert van 
de King' s Singers. Van wie? De King's Singers. 
Nooit van gehoord maar omdat we beiden nogal van de klassieke muziek zijn nam Rick de kaartjes met plezier aan en togen we naar Roozendaal. 
Het werd een lange avond. Rick wilde eigenlijk in de pauze al naar huis maar dat vond ik een stap te ver dus hebben we de hele voorstelling uitgezeten. Wat saai en lelijk.

Twintig jaar later.
Zeg, hebben jullie zin om mee te gaan naar een concert van de king's Singers? Natuurlijk.
Vier jaar zangles en zingen in twee koren hebben onze smaak en interesses nogal veranderd en zijn de mannen ons lichtend voorbeeld. Dus toog ik afgelopen zaterdag, zonder skiënde Rick, met Nootzaak naar Den Haag.
Wat zongen ze prachtig en ook de de podium presentatie leek in het niets op die van de zes schijndoden van twintig jaar geleden. De samenstelling van het koor is inmiddels dan ook al volledig veranderd.  En vooral de bas was niet slechts alleen prettig om naar te luisteren.
Heb ik genoten? Ja, van de zuiverheid, de helderheid, de techniek en het plezier van de zangers.

Was er nog een minpuntje dan?
Nou ééntje en die is natuurlijk heel persoonlijk want achter me hoorde ik een man zeggen: "Voor mij mag dit nog uren duren."

Waarom zingen ze alleen maar Closeharmony?
Als je nou met elkaar zo mooi zuiver kan zingen waarom ga je dan alleen liederen zingen die met opzet vals gecomponeerd zijn?

Maar over twintig jaar ga ik beslist weer. 


Met groeten Ton



Geen opmerkingen: