donderdag 8 januari 2015

Zaad

Echt geluk zit van binnen zeggen de goeroes.

Maar ik heb ook echt wel eens iets nodig dat van buiten komt. Zoals zonnig weer, een kado, een compliment of iets bij toeval vinden.

De afgelopen week heb ik het heerlijk gehad. Lekker in de tuin gewerkt, oliebollen gebakken, kopjes koffie gedronken en taart gegeten. Klusjes in huis gedaan zoals lekkende kranen gerepareerd en de airco's schoongemaakt. 
Vandaag een zoektocht gemaakt naar zakjes feromonen om Picudo Rojos te lokken. Dat viel niet mee. Overal kan je mierendood kopen, vliegenvangers, muizenvallen maar vallen voor rode kevers? 
Nee, nooit van gehoord en ik heb ook geen idee waar je die wel kan kopen, waren de meest gehoorde antwoorden. Uiteindelijk geslaagd in Velez Malaga.

Maar waar ik zo blij van ben? Vanuit de auto zag ik iets bijzonders: een cycaspalm met zaden. Wat is er aan de hand, vroeg Rick toen ik wat abrupt op de rem trapte.
Ik denk dat ik iets zie waar ik blij van word.


Stuk of twintig meegenomen om eens lekker mee te kweken. Het opkweken van planten uit zaad is ongeveer net zo bevredigend als het maken van erwtensoep. Het duurt lekker lang en je kan daarnaast eigenlijk alleen maar een boek lezen. Tenslotte heeft die snert wel aandacht nodig. 
Met onkiemende zaden is ongeveer hetzelfde aan de hand. Ik hoef niet veel te doen anders dan  aandacht geven zodat ik daarnaast eigenlijk alleen maar kan lezen. De kiemtijd kan nogal varieren. 

Tot wel 15 maanden.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Emie zei

Ha, wat een heerlijke vergelijking Ton!