maandag 5 januari 2015

Uiteindelijk....

Los Zuecos zou opgeleverd worden met een tuin die volgestort zou zijn met grind. Als tuinier een gruwel. Ik wilde graag een tuin en heb nog echt mijn best moeten doen om het perceel kaal opgeleverd te krijgen.

Toen we drie jaar geleden een naastgelegen perceel aankochten werd het wel heel veel tuin. En nu we de Spaanse buren recht van overpad geven gaan we meer en meer het nieuwe deel van onze tuin gebruiken en dat vraagt om aanpassingen. Meer terras, lees grind, minder planten en onderhoud.

Acht jaar geleden plantte ik de eerste planten toen ik net aan het herstellen was van een dwarsleasie. Rick hield me bij mijn heupen vast terwijl ik met een pikhouweel een gat hakte. Als hij dat niet zou doen zou ik gewoon omgevallen zijn. We hebben er indertijd onbedaarlijk om gelachten. Het zijn nu juist deze planten die vanwege de tuin aanpassingen het veld moeten ruimen. 

De werkzaamheden gaan nu wel een stuk makkelijker. Eerst de beplanting verwijderen en in sommige gevallen verplanten. Nieuwe plantvakken bepalen en vullen met aarde. Vervolgens egaliseren, antiwortel doek neerleggen en randen maken van stenen. Daarna vier kuub grind storten


Na twee dagen werken is dit het resultaat. Heel tevreden maar....... de eerste aanpassingen zijn alweer gedaan. Links achter heb ik toch maar een extra plantvak gemaakt. Het werd me teveel steen.


Morgen het watersysteem aanpassen en de vanmiddag gekochte planten planten. Het laatste planten is natuurlijk een werkwoord. Toch heb ik wel vakantie.

Met groeten Ton


2 opmerkingen:

Emie zei

Vind het toch zo lekker dat je weer aan het bloggen bent! En jemig, lees ik even dat je ooit een dwarslaesie had..geen kattepis. Maar gelukkig wel een die weer hersteld is, dat klinkt al veel beter. Wij hebben, om niet al te veel grasveld te hebben, ook steentjes zo hier en daar en plannen om daar toch grasvelden van te maken :) Een tuinierder verzint altijd wel wat, Ton.

Aart zei

Ziet er verzorgd en toch speels uit Ton.