maandag 12 januari 2015

Aangepast

Nieuwe CV komt pas woensdag.

Hoe snel zijn we aangepast aan de nieuwe situatie oftewel terug naar de jaren zestig.

Wat is het koud in huis zonder warme radiatoren in elke kamer. Gelukkig is de buitenpemperatuur buitengewoon hoog voor de tijd van het jaar want een stevige elfstedentocht behoort ook tot de mogelijkheden in deze tijd. Mopperen doen we dan ook niet.

Terug in de tijd met een onverwarmde badkamer en een teiltje warmwater. Poedelen met een washandje en zeep. Meer dan voldoende om schoon en fris te blijven maar ik kan me voorstellen dat er in echt barre tijden een wasbeurtje makkelijk werd overgeslagen want ook nu weet ik niet hoe snel ik mijn blote bast in de kleren moet krijgen.

En wat zijn we blij met de houtkachel. Ik storm om acht uur uit bed om zo snel mogelijk de fik in dat ding te krijgen en vervolgens weer een half uurtje tussen de lakens te kruipen.

Nu is de kachel  goed te regelen wat verbranding aangaat maar de temperatuur vliegt toch makkelijk iets boven de 20 graden uit. Lekker hoor en omdat we het koude huis mijden zitten we de hele dag in de serre te vegeteren.

Vanmiddag had ik een zes uur durende inzet voor de VPTZ. De zieke gaf op een bepaald moment aan het koud te hebben. Ik legde een extra deken op het bed en vroeg of misschien de kachel ook wat hoger gezet moest worden. Ik had het namelijk zelf ook niet zo warm maar de kamer temperatuur was toch 23 graden.

Zojuist heb ik daarom toch maar eerst even gekeken hoe warm het in de serre nu eigenlijk is.


Nou ja, de zaden hebben het in iedergeval goed naar de zin.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Petra y Anno zei

Een beetje werk maar heerlijk toch zo'n houtkachel doet het altijd