maandag 7 juli 2014

Selluf doen

Ach hoe vaak zou ik dat als kind gezegd hebben? Geen idee natuurlijk en mijn moeder kan ik er niet meer om vragen.

En heb jij nog wat beleefd vandaag, dat is wat Rick me vraagt als hij thuiskomt van zijn werk.
Nou, niet echt. Ik heb de hond uitgelaten.

Al meer dan zeven jaar heb ik geen baan meer en het is een voorrecht om niet te hoeven werken en toch een meer dan prettig leven te leiden zonder financiƫle zorgen.
Maarrrrrrr..... het stompt ook wel af en het gebeurt me regelmatig dat ik onvervuld tussen de lakens kruip.

Verschillende keren heb ik nagedacht om weer een werk gerelateerde uitdaging aan te gaan. Dit is nooit wat geworden omdat ik mijn vrijheid eigenlijk niet kwijt wil. Of omdat ik geen leuke werkzaamheden kan vinden( eigenlijk zijn er niet veel leuke baantjes) en er is de gedachte dat ik eigenlijk niets kan. En die laatste is vrij sterk aanwezig.

Om die reden heb ik Rick al verschillende keren voorgesteld om iets samen te gaan doen. Hij kan dan het brainwerk doen en ik voer de bedachte plannen dan wel uit. Maar hij was daar niet echt enthousiast over.

Nu was er tijdens de wandeling meer dan voldoende tijd om over van alles na te denken. Rick wil eigenlijk ander werk gaan doen en ik wil een eigen bedrijf opstarten. En we zijn tot de conclusie gekomen dat we heel goed 24 uur op elkaars lip kunnen zitten en dat we over het algemeen zeer succesvol zijn als we iets samen doen.

Terug van wandelen hebben we beiden een gevoel gehad van saaiheid en doelloosheid en ontstonden er irritaties. Dus was er wederom gespreksstof over nieuwe uitdagingen.

En nu is er iets op ons pad gekomen en zijn we partners geworden in een Duits bedrijf dat de Nederlandse markt wil gaan verover met cosmetische apparatuur voor thuisgebruik.
En wat is het heerlijk om weer een uitdaging te hebben. Om maar niet te spreken van de energie die je er van krijgt.

Met groeten Ton



2 opmerkingen:

Aart zei

Tsja, een nieuwe uitdaging nodigt uit en geeft een verse impuls in het bestaan, maar dan wel zonder oude schoenen weg te gooien voordat je nieuwe hebt gekocht.... In ieder geval succes.

Ton zei

Hoi Aart, natuurlijk zijn de oude schoenen niet weggegooid. Rick doet sowieso korte opdrachten en nu die opdracht klaar is hebben we de tijd tot oktober om te freewheelen en alle tijd om de eerste stappen te zetten in de nieuwe plannen. Met groeten Ton