donderdag 17 juli 2014

Water ballet

In anticipatie op de verwachte hitte nam ik vanmorgen het waterpistool mee.

Vlak na de vorige Nijmeegse heb ik bij een speelgoed winkel een waterpistool gekocht nadat ik tijdens de vierdaagse een wandelaar zag die mensen uit het publiek natspoot. Hij deed dat alleen naar mensen die ongevraagd de wandelaars besproeiden. Het was zeer vermakelijk en ik moet zeggen dat ook ik niet blij ben met dat ongevraagd nat spuiten. Dus dat ik dat pisool aanschafte was het ook echt met de intentie het te gaan gebruiken.

Het water ballet begon pas tegen een uur of twaalf toen de bewolking was verdwenen en het echt heet begon te worden. En wat een fun.
Mijn eerste slachtoffer was een joch van een jaar of twaalf. Pistool goed op druk gebracht mikte ik een straal precie op zijn borst. Hij keek even zeer verschrik, begon toen te lachen en richtte een grote straal water op mij. Heel erg raak en ook veel mensen om mij heen werden getroffen.

Wat later had ik een jochie van een jaar of vijf in het vizier. Het kind was niet op zijn mondje gevallen want riep zeer verontwaardigd: wie deed dat.
Ik, riep ik en spoot nog een straal op hem af.

Het leek me beter om vervolgens meer vanuit een hinderlaag te richten. Ik vuurde, of moet ik zeggen waterde, terwijl ik het pistool een beetje verstopt hield onder mijn arm en shirt.  Dat werkte beter. Rick lette op de getroffenen en ik keek zo snel mogelijk de andere kant op. Soms ging het fout en kreeg ik de volle laag terug.
Eigenlijk iedereen reageerde heel leuk en de laatste drie uren gingen heel snel voorbij.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: