woensdag 18 juni 2014

Oewa

En dan is het na twee en een halve maand voorbij. 

Snel gegaan hé, zeiden we tegen elkaar in het vliegtuig naar huis.
Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo.
Ja de laatste twee weken, die gingen snel. Maar het totale verblijf in España leek veel langer dan die tien weken die het duurde. Ik denk dat dat komt omdat we zo ongelooflijk veel hebben gezien en ervaren. 

Ondanks dat er tijdens het wandelen al snel een nieuwe routine onstaat was er geen dag hetzelfde. Het opbouwen van lichamelijke conditie is een van die ervaringen. Het omgaan met het soms zeer eentonige landschap was een andere. En wat veel energie kost is het omgaan met doorkruiste intenties in de vorm van: na 12 km is er een bar. Ja die dan dicht is. Vijf km verder is er een dorp met bar en supermarkt, bar gesloten vanwege recessie en supermarkt dicht omdat we het dorp inlopen tijdens de siësta. Dan gaan we maar op het pleintje zitten met onze fles water.

Wij zijn twintig jaar samen en best goed op elkaar ingespeeld toch hadden we de eerste weken behoorlijk wat aanvaringen over de te houden pauzes, overnachtingsplaatsen, de voedselvoorziening en zelfs bij tijd en wijle de wandelsnelheid. Als het zwaar begint te worden ga ik haasten om er zo snel mogelijk vanaf te zijn en Rick wil die last juist in stukjes knippen om het dragelijk te houden. Maar we zijn daar toch steeds weer uitgekomen omdat we geen van beiden apart willen lopen.
We hebben het samen toch het leukst ook al gebeurde het vaak dat er een half uur voorbij ging zonder één gewisseld woord.

En veel woorden heb je eigenlijk niet nodig voor de dagelijkse dingen. Soms is een klank voldoende.
Oewa: aandacht, ik ben er ook nog.
Een beetje neusaal uitgesproken uuuh, uuuuh is het teken voor: ik ook.  Meestal als een van de twee een slok water nam en dan de fles moest doorgeven.
Het zachtjes uitspreken van een tijdsaanduiding: mooie man op kwart over twaalf.
Silencio: als we een persoon zien die in onze ogen commentaar behoeft. (Afgesproken om geen commentaren uit te spreken. De volgende stap is om het überhaupt niet meer te zien)

En nu weer lekker thuis. Huis heeft de verhuur goed doorstaan. Leuke zangavond met Nootzaak gehad. Vandaag Egbert opgehaald en kijk hem toch eens tevreden liggen.


Schreef ik in het voorjaar niet dat de kippen de zonnebloempitjes lieten liggen vanwege het ontbreken van zaadjes? 
Wil ik hier nog iets van een groentuin maken zullen er drastische maatregelen genomen worden.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: