zaterdag 19 april 2014

Processie

Almansa naar Higueruela 19 kilometer

Gisteravond hield ik het niet meer en lag om 21.00 uur in bed. Hoe indrukwekkend een processie ook is, slaap gaat voor. Net op het moment dat ik in mijn remslaap was schalde er keiharde muziek, het leek wel een oproep voor de moskee, door het dorp. Tja wat doe je dan? Het bed uit een achter de muziek aan. Maar het gaf een beetje een bevreemdend gevoel. Overal klonk de muziek uit luidsprekers en ik was ongeveer de enige persoon op straat.
Laat ik maar naar de kerk gaan, de pastoor had tenslotte gezegd dat de processie daar zou beginnen. Daar aangekomen stonden er inderdaad wat mensen maar om 22.30 zag het zwart van het volk, inclusief een harmonieorkest.


De processie zelf was eenvoudig maar toch indrukwekkend en de harmonie speelde erg mooi. Half twaalf in bed waar Rick alles in een diepe coma aan zich voorbij had laten gaan.

Vanmorgen om zeven uur door het dorp gelopen voor een panaderia en dan denk je dat het rustig is op straat. Het leek het Rembrandtplein in Amsterdam wel. De jeugd had er duidelijk een vrijwillige nachtdienst op zitten, draaglijk gemaakt door een grote hoeveelheid drank.

 Het route boekje wordt steeds eenvoudiger. De aanwijzingen voor vandaag: loop het dorp uit via het park, sla daar rechtsaf de weg op en volg die 19 kilometer. In Higueruela bij bar Posada rechtsaf tot je tegen de herberg aanloopt.


Ook al liepen we langs de weg was het er zeer rustig en hebben maar een stuk of tien auto's geteld. Na een kilometer of tien liepen we door mijn favoriete landschap: een open landschap met prachtige oude eikenbomen, daar tussendoor wat velden met druiven of graan. Inmiddels zijn we met zes pelgrims. We komen elkaar in de herberg of hostal tegen en dat is leuk om ervaringen uit te wisselen. Wij wandelen met een Duits route boekje en daar staan andere hotels, herbergen en barretjes in dan in het Franse boekje. Waar de een zegt dat er geen herberg is in een dorp zegt de ander dat er wel een is. Vanavond slapen we in de kelder van het voormalige gemeentehuis. Een beetje basic maar schoon en met heet water.


 Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Patricia zei

Even bijgelez3n, wat leuk jullie verslag. Zo lopen we een stukje mee!
Succes

SNAHSREDLUM zei

Hee Rick en Ton, dat gaat voorspoedig allemaal zeg, en de motivatie om de 1300 km weg te tikken straalt er van af volgens mij. Wij hebben hier een goeie pasen, deze tweede paasdag is het weer wat sneu, maar de afgelopen dagen super weer. Pas goed op jullie zelf, doe voorzichtig en boven alles geniet van elkaar en van jullie tocht. Heel bijzonder eigenlijk dat jullie hem met zijn tweeën al zo vaak gelopen hebben, respect ! groeten uit 026