dinsdag 1 april 2014

Waar komt dat spul toch vandaan?

Volgens mij gaat het wel goed met de amfibieën in Nederland.

Vorige week had ik elf kikkers in mijn vijver.

De buren hebben inmiddels een stuk of zes kikkers gevangen en losgelaten in hun eigen vijver.

Ik heb een tweede kleinere vijver aangelegd in de groentetuin en die is duidelijk goedgekeurd door de amfibieën.

Zittend op mijn bankje zie ik dat er een soort snelweg is ontstaan tussen de twee watertjes. Op een moment hopten er drie kikkers door de tuin op weg naar het nieuwe territoir. Tijd om maar even te kijken.
In de nieuwe vijver telde ik twaalf kikkers, drie klodders dril en drie salamanders. In de oude vijver hielden zich nog eens zeven kikkers op.
Even naar buurvrouw gelopen om te vragen of 'mijn' kikkers heimwee hadden gekregen. Nee, ze denk dat zij ze allemaal nog heeft maar wilde er graag nog wel een paar adopteren. En vanmiddag hebben we er elf overgebracht.

En omdat ik toch met water bezig was.

Vanmorgen begon Rick nog maar een keer over de thermostaatkraan. Die zit helemaal vast van de kalk en ik wil hem niet vervangen. Zeker niet nu we gaan wandelen en we eraan denken om, als we terug zijn, de badkamer te gaan moderniseren.

Het is levensgevaarlijk voor kleine kinderen hoor. Dat water is veel te heet om te douchen. We krijgen er klachten over.
Ja maar......
Ja, ik weet dat het geld kost maar we kunnen die kraan toch gewoon hergebruiken als we die badkamer opknappen.
Grumpf, foetrr de moppper.

Hij maakt zich niet druk meer over mijn gemopper en tegensputteren omdat hij weet dat ik na een half uurtje bijdraai en meestal als verrassing de klus heb gedaan als ie thuiskomt.

Bij deze: een mooie nieuwe kraan in de douche. Helemaal zelf gedaan, na slechts één vraagje aan buurman.

Met groeten Ton





Geen opmerkingen: