woensdag 16 april 2014

Na het wandelen beginnen we nu ook te klimmen

Van  Moixent naar La Font de Figuera 20 kilometer

Waarom hebben jullie eigelijk voor een huis in Andalusie gekozen? 
We vinden het achterland daar mooier dan aan de Costa Blanca.

En we hebben er goed over nagedacht. Dachten we. Het achterland bij Valencia, is het werkelijk prachtig. Ook zal ik nooit meer roepen dat Spanje droog is. Het is niet alleen Galicie waar het nat is, overal hoor je hier stromend water dat door kanaaltjes wordt geleid of in riviertjes. En dan die heerlijke sinaasappelgeur, die trouwens wel wat minder wordt nu we wat hoger komen. We zien nu meer olijven, amandelen, druiven en graan.
We komen nu een beetje aan het eind van het dal en moeten daarom omhoog. Vandaag zaten we op 520 meter hoogte en dat is net zo hoog als Casa Los Zuecos ligt.

Het landschap wordt ook wat weidser en de landerijen groter. Daarmee worden de wegen ook 'langer'. Het boekje vermeld inmiddels "volg deze weg 3 kilometer" daar waar  eerder sprake was van 600 meter. Dat is met een graad of 27 zonder schaduw best een eind. Maar het is goed om te wennen, want als we door La Mancha gaan, zijn wegen van 30 kilometer geen uitzondering. Wel van afzondering door dat lege deel van het Iberisch schiereiland.











Maar goed, vandaag was een prachtige wandeldag en zonder problemen zaten we om half één aan het menu del dia. Dat was voor de eerste keer.
Het eet ritme zit namelijk er nog niet helemaal in. Nederlandse eettijden lopen echt anders dan de Spaanse. Daarbij komt dat we op Spaanse eettijden net niet in een dorp of stadje zijn. s' Avonds hebben we geen zin om pas om negen uur te eten. We willen dan slapen.
Iets anders is dat er nog maar heel weinig pelgrims deze route lopen. Volgens het logboek van de gemeente Moixent hadden er vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis 100 pelgrims in de herberg geslapen.


Ook vandaag weer de vaste routine van de was maar wel een hele leuke. Als een echte Española stond ik in de lavadero. Kijk en is dat leuk of niet?


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: