dinsdag 18 maart 2014

Ook weer klaar

Toen we dit huis kochten stond er een Blauweregen tegen de muur die niet alleen de muur maar ook de halve steeg overwoekerde.

Zo'n klimmer kan met gemak 10 meter hoog worden en de muur is maar 3 meter hoog. Dus wat doet zo'n plant al ie niet omhoog kan? Hij laat zijn uitlopers naar beneden hangen. Met als gevolg dat er een stuk of 20 dikke takken over de grond kronkelden. En bloeien ho maar.

Ik heb het gros weg geknipt.  Drie dikke takken die ik heb overgehouden heb ik via draden langs de muur geleid. Na wat vormsnoei en bemesting mocht ie weer groeien. De twee volgende jaren de jonge scheuten met twee derde ingekort zodat ze bloemknoppen gingen maken en het derde jaar stond ie voor het eerst mooi in bloei. De volgende jaren werd dat alleen maar uitbundiger.

Nu ik de muur wilde schilderen moest de plant er vanaf. Dat is geen probleem omdat ik hem volgens de regels heb opgebonden. Toch moest ik hem wel stevig kortwieken en de bloei zal daarom dit jaar beduidend minder zijn. 

Een voordeel is dat ik dat niet zal zien omdat we lekker in Spanje wandelen en de huurders hebben niets om te vergelijken.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: