donderdag 2 januari 2014

Klussen

Tja, ook in Spanje zijn er dagen met veel bewolking.

Tijd voor klusjes.
Als eerste de Picudo rojo lok emmer geïnstalleerd. De Picudo rojo is een kever die die zijn eitjes in dadelpalmen legt. De eitjes komen uit, worden larven en die larven - tot wel enkele honderden per boom - vreten de hele binnenkant op. Pas als eerste symptomen van infectie te zien zijn is de boom al ten dode opgeschreven.
Nu hebben wij twee dadelpalmen in de tuin, weliswaar nog hele kleine, maar die willen we wel graag groot zien worden. Tot onze schrik vloog er afgelopen zomer zo'n kever op het terras. Ik pakte snel de elektrische vliegenmepper en elektrocuteerde het beest naar de eeuwige picudohemel.
Ik heb nu een val gekocht die lokt de kevers met feromonen. Eenmaal in de val gaan ze dood door gif.
Laat ze maar komen.

Ook hebben we de cipressen ingekort. De eerste die we op het perceel hebben geplant zijn ongeveer 7 meter hoog geworden en beginnen wind stressgevoelig te worden en hangen wat scheef. Van de vier zijn er twee gehalveerd. Een zeer triest gezicht.

We maken er al grapjes over maar elke keer als we onze huisbeheerder spreken worden we aangezet tot actie. Wellicht zou een kleurtje in Los Zuecos leiden tot meer verhuur. Dus vanmorgen vroeg naar de verfboer voor twee emmers donker kersenrodelatex. Natuurlijk dekte dat niet in één keer maar dat het mooi is werd al wel duidelijk.
Tja, nu lijken die witte muren wel een beetje armoedig, zei Rick.
Oei. Hij heeft gelijk maar ik ben bang dat een week niet genoeg is voor al het schilderwerk.
Morgen eerst nog wat aanvullend advies en daarna naar de verfwinkel voor iets zachtgroens of zo iets.

Maar alleen als het bewolkt is.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: