zondag 27 oktober 2013

Verwend

En dan is het heerlijk als de klok een uurtje terug gaat en de nacht langer duurt.

Zal ik met mijn verjaardag een maaltijd maken voor de gasten, opperde ik vorig jaar aan Rick.
Goed idee, dan nodigen we ze vanaf een uur of vijf uit en na de koffie met likeur is het feest afgelopen. Tja en toen gingen de laatsten ongeveer om drie uur 's nachts naar huis ook al was die likeur inmiddels al lang op.

Dit jaar wilde ik hetzelfde doen alleen stelde ik geen eindtijd en serveerde ik na de koffie met gebak gewoon weer een drankje. Nu vertrokken de laatsten al om 12 uur. Dat soort dingen laten zich ook niet dwingen.

Ik kreeg kado's, werd gezoend, er werd voor me gezongen en na de maaltijd zelfs afgewassen.
Er is heerlijk gegeten, al bleef er wel wat van de Chorizo schotel over - niet zo gek als je voor 30 man kookt terwijl je er maar 23 verwacht - maar gelukkig wilden enkele gasten graag een portie mee naar huis.
Vandaag lekker nagenieten en omdat er nog een stukje appeltaart overbleef, een stuk of 10 van die heerlijke cappuccino koekjes van de Lidl en wat chocolade magnums hebben we het fruitontbijt maar overgeslagen en zaten we om half tien al te snoepen, hebben inmiddels het meeste op en zitten met sugarblues op de bank.

Morgen fruit en slade voor de balans want anders ga ik die 95 jaren niet halen.

Met groeten Ton





4 opmerkingen:

Henk zei

De klok een uurtje terug, wordt de nacht toch korter?

Ton zei

Henk,
De klok ging van drie naar twee uur. We hadden dat uur dus twee maal in één nacht. Daarmee was de nacht een uur langer. Als Rick jarig is, 30 maart, is de nacht een uur korter want dan worst het uur van twee naar drie overgeslagen.
Met groet Ton

Henk zei

Je hebt gelijk Ton, dom van mij. Ik vergis me daar steeds in.

Ton zei

You are not the only one. Het blijft een instinkertje.