woensdag 18 september 2013

Overdracht

Geen van ons drieën wilde naar huis. Het was heerlijk.

Toch was de vertrek dag bijzonder omdat we Los Zuecos konden overdragen aan de nieuwe gasten. Die mogelijkheid hebben we eigenlijk nooit maar omdat er maandag avond een "spoed" boeking werd gedaan voor dinsdagochtend konden we zelf de gasten welkom heten.
Normaal gesproken maken we het huis schoon, sluiten we het af en vertrekken. En altijd is er een gevoel van 'jammer dat het leeg staat'.
Nu maakte het schoonmaken voor- en overdragen aan gasten het voor ons makkelijker om te vertrekken.

Maar goed, het was dus heerlijk. De eerste dagen met zus waren rustig gevuld met het maken van poezenfoto's van de zonsopgang:

 
lezen, badderen een paar shopsessies en eindeloze braintraining met de app BrainHQ. Toen Rick na een paar dagen aankwam werd ie enigszins gestoord van het gebliep van de Ipads.

Voordat we vorig jaar het stuk land naast ons huis kochten ging de meeste tijd van het tuinieren op aan de berghelling aan de westzijde. Ik heb daar veel yucca stekken, cactussen, rozemarijn, en coniferen geplant. Maar nieuw trekt meer dan het oude dus het nieuw aangekochte grondstuk slokte alle aandacht op. Toen ik deze week weer eens op de westzijde ging kijken was ik zeer aangenaam verrast: wat was het allemaal goed gegroeid. Het plan van een Yuccapaadje werd al goed zichtbaar.


Ook de twee 'slingers' van coniferen beginnen al vorm te krijgen ook al is dat op de foto nog niet te zien.


Wij huren onze auto altijd bij Marbesol en omdat we vaste klant zijn krijgen we altijd een auto die minimaal een klasse groter is dan waarvoor we betalen. Deze keer kregen we een Citroen Berlingo. Lekker groot en hoog op de wielen, daarom durfde ik het wel aan om met de auto de rivier de Torrox over te steken. Zelfs aan het eind van de zomer stroomt hier altijd nog behoorlijk wat water in.


Een vast onderdeel van ons verblijf in Spanje is niet alleen het eten bij de Chinees maar ook in een geweldig restaurant in Acebuchal. Elke keer trappen we er weer in: we bestellen te veel. Op de kaart leest het toch gewoon als twee gerechten maar eenmaal op tafel verschenen ziet het er uit als vier. Alleen de salade is al een volledige maaltijd, zeker met het huisgebakken walnootbrood met heerlijk gekruide olijfolie waarmee het wordt geserveerd.


En nu? Nu zijn we weer lekker thuis, hebben we Egbert uitgebreid geknuffeld, heb ik de zonnebloemen geoogst en zit de was in de droger.

 
 
 
Met groeten Ton








2 opmerkingen:

Emie zei

Niet alleen zonnebloemen zo te zien maar ook pompoenen die samen een fraai stilleven vormen.
Het blijft altijd weer leuk om je blogs te lezen Ton. Ga daar vooral ook lekker mee door.

Monique zei

Ton, kijk je uit met de yucca´s? Ze zijn blijkbaar gevoelig voor de zwarte snuitkever, hier sneuvelen vooral de agaves bij bosjes, maar ook yucca´s. Spuiten dus!