zondag 12 mei 2013

Belagers

De voedsel- en gezondheidsproblemen met de kippen zijn achter de rug. Het is een levendige boel in het hok. 

Is het de gezelligheid die andere vogels zo aantrekt? Zag ik de afgelopen maanden maar af en toe een andere vogel die een graantje meepikte. Deze week hebben kauwtjes, kraaien en eksters de vleeschpotten ontdekt. Vanmiddag telde ik 9 mee-eters in de ren. Ik werd er helemaal onrustig van want wat is de volgende stap? Het roven van eieren uit het nachthok? 
Vorig week had ik de eieren uit het legnest gepakt en even in het mandje buiten het hok gezet. Toen ik na een paar minuten terug kwam met schoon water waren er twee eieren kapot gepikt. 

Ook in de groentetuin is het roven wat de klok slaat. De bonen die ik een paar dagen geleden had geplant waren er daags daarna voor meer dan de helft uitgegraven en opgegeten. Duiven vreten aan het groen van de peultjes.  En vorig jaar kon ik niets oogsten van uien en wortelen vanwege aantasting door de wortel- en uien vlieg.

Kom, dacht ik gisteren, als ik Okkie eens loslaat in de tuin dan jaagt die de belagers wel weg. Dat werkte goed alleen vindt ie het fijn om te graven en dat wil ik ook niet hebben.

Dus ga ik de kippenren afdekken met gaas, gaat er vliesdoek over de uien en een net over de peultjes tot die wat groter zijn.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: