woensdag 3 april 2013

Lekker bezig

Volgende week ga ik naar Spanje.

Omdat we de verhuur wilden boosten hebben we vorig jaar en Jacuzzi gekocht. Dit leidde inderdaad tot meer boekingen. Gesterkt door dit succes hebben we besloten om ook een opblaasbaar zwembad aan te schaffen.
Een 'gewoon' zwembad stond voor ons indertijd niet op het wensen lijstje. Nu zouden we er anders over denken maar de gemeente geeft geen vergunningen meer uit. Niet voor zwembaden, niet voor huizen en zelfs het verharden van de weg mag niet meer. Het gebied moet zo natuurlijk mogelijk blijven. Jammer dat ze dat niet eerder hebben bedacht.

Dus een opblaasbaar zwembad.
Omdat ik maar een paar dagen blijf en best wel veel klussen heb, heb ik het bad in Nederland aangeschaft. Dat scheelt tijd die ik kan besteden aan andere zaken.

Denk je nog aan het grind? zei Rick gisteren.
O, jee. Voor het nieuwe terras is er drie kuub grind nodig en gronddoek om het onkruid tegen te gaan.

 
Eén van de dingen waar ik me aan stoor is dat de randen van het gronddoek na een paar maanden langzaam onder het grind vandaan komen. Dat geeft zo'n  armetierige indruk. Zelfs  bij tuinen die door goede hoveniers bedrijven zijn aangelegd kun je dit soms zien.
Dus ben ik de stroken doek met nylondraad aan elkaar aan het maken.

 
Ach, het is maar negen meter en het hoeft niet zo heel netjes te gebeuren maar een paar uur ben ik wel bezig.

 
 
Morgen eerst maar eens wegen hoeveel al die spullen wegen..


Met groeten Ton


3 opmerkingen:

Mich zei

Hee Ton, als ze in Spain 'eerder bedacht hadden dat alles zo natuurlijk mogelijk moest blijven' hadden jullie er geen huis kunnen bouwen en had je ook geen terras aan hoeven te leggen... Neem je dat gronddoek mee van NL naar Spanje? Het grind toch nie he (grapje)...

Succes met het zwembad, groet

Aart zei

Denk wel aan overgewicht, of ga je met de auto? Succes in ieder geval.

s.vanderzee zei

Beste Ton,

Wat jammer dat je nu geen vergunning meer voor een inbouwzwembad krijgt. Alleen waarom kies je ipv een opblaaszwembad niet voor een opzetzwembad. Deze zijn veel steviger en gaan ook langer mee! Zeker de Intex Ultra Frame (grijze variant).