zaterdag 19 januari 2013

Verneukeratief

Wat een kou vandaag. Ook al was het dan meer vanwege de wind. Het vroor tenslotte maar een graad of vier.

De laatste dagen ontstaat er een bloempotje van ijs in het waterreservoir van de kippen. Als ik die s'morgens leeggooi zit er zo'n mooi ijs laagje in. Voor de lol zet ik die op het ijs van de vijver en aan
de dikte van de wanden kan ik zien of het hard heeft gevroren. Vandaag had ik slechts wat ijskristallen. Mijn verzameling ziet er nu wel een beetje armoedig uit.



Nu kunnen kippen geen bevroren water drinken dus kreeg ik van de week een tip. "Voeg wat suiker toe dan bevriest het water minder snel". En natuurlijk volg ik alle tips op. Niets is mij te gek waar het, het geluk betreft van Hermien en Lidwien.  Daarom had ik vanmorgen geen bevroren bloempotje maar slechts kristallen want de tip werkt goed. Jammer van mijn verzameling maar ach. Misschien vriest het vannacht wel zo streng dat er niet alleen een 11stedentocht zit aan te komen maar ook een bloempotje.

Toen ik gisteren, in de zon, een wandeling maakte met Egbert waren alle vijvers in het park helemaal dicht gevroren en lag er een dun maar schitterend wit laagje sneeuw op. Nergens werd nog geschaatst en op slechts één plek zag ik dat iemand een meter of twee het ijs was opgelopen.
Vandaag heb ik de eerste schaatsers gezien. In een klein polderslootje, op een moeras vijver in het park en op de vaart. De schaatsers op de vaart waren beslist niet bang want de mannen van de natuurijsbaan in het dorp meldde vanmorgen dat er maar 4 centimeter dik ijs lag.
Onvoldoende om de baan te openen. 'Maar in de polder is het beslist dunner'.




We gaan het zien. Mijn schaatsen heb ik van zolder gehaald.

Met groeten Ton



1 opmerking:

Albert y Mara fotoblog zei

Derde foto is prachtig. En met dit weer in Noord Holland verlang jij niet naar dat aangename weer in Andalucia ;-)
Vast wel neem ik aan? Saludos de Albert