zaterdag 10 november 2012

Structuur



In 1989/1990 heb ik jaar lang over de wereld gereisd. Tijdens dat jaar heb ik een paar keer vakantie gehouden. Veel mensen lachten me uit: maar je hebt toch hele jaar vakantie?
Klopt. Maar omdat er geen structuur is tijdens zo'n reis was ik de enige die me ergens toe moest/kon zetten iets te ondernemen. Vaak genoeg ben ik mensen tegengekomen die op pleisterplaatsen bleven hangen, soms wel maanden, in Thailand of Bali. Het vraagt tenslotte doorzettingsvermogen om jezelf te dwingen dingen te doen, hoe leuk ze ook zijn.

Alle dingen die ik op het moment doe, doe ik uit vrije wil en vind ik leuk. Maar net als met de wereldreis moet ik me er wel toe zetten ze te doen. En eigenlijk ben ik daar een beetje zat van. Ik heb een stok achter de deur nodig van een vaste baan zodat ik zelf geen verantwoording hoef te nemen. Ik moet dan 'gewoon' naar mijn werk.

Toch is dat niet wat ik wil. Vrijwilligers werk vind ik zeer inspirerend om te doen en de vrijheid is ook aantrekkelijk. Tijdens de cursus van de VPTZ die ik vorige week volgde waren veel cursisten werkzaam in een Hospice. Uit hun verhalen haalde ik dat, dat meer structuur geeft. Er worden roosters gemaakt waar je de jouw geschikte tijden invult. Je hebt binnen je werktijd meerdere taken te doen en bent altijd met minstens één collega samen.


Vanmiddag gebeld met het Hospice in Alkmaar en heb maandag een afspraak.

Met groeten Ton



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn ervaring is : Er is niets zo "verplichtend"als vrijwillegerswerk... want er zijn geen anderen die het doen wanneer jij er niet zou zijn...

Ik lees wel wat het vervolg is.

Grote groet,
Ria van Eck.

Ton zei

Hoi Ria en anoniem,

Ik weet het. Het is vrijwillig maar, beslist, niet vrijblijvend.

Met groeten Ton

Ps. Ik heb per abuis de reactie van de laatste verwijderd.

Anoniem zei

Maakt niet uit . het was alleen maar het verbeteren van de type-fout.
vrijwilligerswerk....
Ria van Eck.