vrijdag 23 november 2012

Plekje

Ga je aan het nieuwe terras beginnen deze vakantie?

Ja natuurlijk. Altijd leuk om weer aan iets nieuws te beginnen. Volgens onze nieuwe beheerders hebben we meer plekjes nodig waar gasten kunnen zitten.

We hebben Los Zuecos indertijd ontworpen  met een groot terras aan de westkant. Dat paste helemaal in ons wensenlijstje. Uitzicht over de bergen met de ondergaande zon en zicht richting Gibraltar - dat bij helder weer zichtbaar is. De rest van het perceel is mijn domein en staat vol met bomen en struiken. Maar na de aanschaf van het naast gelegen perceel zijn we, letterlijk en figuurlijk, helemaal om en richten we ons meer op de zeezijde. En omdat er meer ruimte is kan ik, zonder probleem, een stukje van de tuin afstaan voor een  terras.

Maar dan moet ik wel de planten die ik hier als eerste heb geplant weghalen en dat vind ik dan lastig. Het duurde eindeloos voordat ze een beetje wilde groeien en nu ze lekker groot zijn moeten ze eruit. En al spittend word ik steeds geïrriteerder. Wat lastig toch al die stenen in de grond. Ik houd geen kluit over. Het heeft geen zin ze te verplanten want ze gaan toch dood. Ik sta hier alléén te zwoegen.
Maar gelukkig kwam Rick me uit mijn dip halen.
Wat is er? Je kijkt niet blij.
Ach en dat was eigenlijk al voldoende want ik doe niets liever dan een beetje zwoegen in de tuin.
'Als je me alleen wilt helpen met deze struik, want die lukt me niet in mijn eentje.'
Alle planten zijn verplant. Nu nog wat aarde wegscheppen en egaliseren dan kan in december het grind erop.

En Malle Pietje heeft een jaar of twee geleden een groot stuk veiligheidsglas gevonden en daar gaat de firma Tejeiro een onderstel voor maken. Dat wordt de tafel voor de nieuwe plek.


 
 
Met groeten Ton








1 opmerking:

Emie zei

Wie wat bewaart, die heeft wat!