maandag 5 november 2012

Borriquito

Mannen kunnen geen twee dingen tegelijk doen.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen op deze regel. Ik kan namelijk tegelijk snert maken en lezen en er kwam al lezend een leuke anekdote boven.

Ik lees het boek:'Pelgrim zonder God van Herman Vuisje.
Regelmatig vertel ik in dit blog over de  verhalen die door pelgrims worden verteld. Het is heerlijk om die te horen en ook boeken zijn, over het algemeen, interessant. Zeker als je een bevestiging hoort van je eigen ervaringen.

" Ontmoeting met de ander.....als deze pastoor in een echt gesprek geïnteresseerd was geweest, had hij ongetwijfeld de Emmaüsgangers aangehaald" dit verteld Vuijsje over een pastoor in Frankrijk.

Onze ervaring was met een pater in Spanje.

Na een flinke dagmars kwamen wij 10 jaar geleden in Rabe de las Calzadas. Een heel gastvrij echtpaar bood dagelijks aan pelgrims gratis slaapplaats en maaltijd aan.
" U hebt een gelukje want de pastoor eet mee vanavond"
De pastoor bleek een Ierse man van rond de 35 jaar te zijn en beschikte niet alleen over veel te veel vet maar ook over een gigantisch ego.
In het uur dat de maaltijd duurde heeft hij 2 minuten zijn mond gehouden en dat was tijdens het stille gebed.

Hij was een zeer succesvol operazanger geweest maar had dat opgegeven voor een leven in dienst van de mensheid. Dat hij alles had opgegeven om in dit kleine dorp de boeren bevolking te leiden. Hij gaf daar voorbeelden van maar in alles gaf hij blijk van zijn eigen grootsheid. Hij leek totaal niet geïnteresseerd in zijn kudde of de 5 pelgrims aan tafel. Oreerde er vrolijk op los dat hij 6 talen vloeiend sprak en demonstreerde dit ook steeds.
Toevallig kende Rick een Spaans lied en hief dit ook meteen aan.

Borriquito come tu ru ru
Que no sabes ni la u ru ru
Borriquito come tu ru ru
Yo se mas que tu

Vertaling:
Ezeltje zoals jij
Die niet eens de u kent
Ezeltje zoals jij
Ik weet meer dan jij

Het refreintje was genoeg om de pater zeer uit zijn humeur te doen geraken en het nagerecht werd versneld ingezet en onder een groots zwijgen genuttigd.

We hebben dit refrein nog verschillende keren gezongen als het wandelen tegenzat en meestal eindigden we met de slappe lach.

Met groeten Ton



2 opmerkingen:

Aart zei

Ja, leuk Ton. Zo´n ego een beetje plagen is goed voor zijn ego (hopelijk). Maar waarschijnlijk is zijn ego daar te groot voor, de knurft.....

(En doe die vreselijke woord verificatie weer uit)

Ton zei

Hoi Aart,

Bedankt voor je reactie en ik heb de woord verificatie uit gezet. Even afwachten hoe het gaat met de spam.

Met groeten Ton