zaterdag 20 oktober 2012

De geest van de camino

We hebben weer een inspirerende dag gehad met het Jacobus Genootschap.
Het volgende verhaal is van Kees.

"Het is geweldig om te ervaren dat je eigenlijk niets méér nodig hebt dan de spulletjes die in je rugzak zitten. Maar die spulletjes zijn dan wel heel belangrijk. Neem teenslippers. Als wandelaar op de Camino de Santiago heb je die gewoon nodig. Wil je 's avonds naar een restaurant doe je dat echt niet met de schoenen waar je al een kilometer of 25 in hebt gelopen. Teenslippers wil je dan aan, zodat er geen knelling is en je de wind om je tenen kan voelen.
Op een ochtend, ongeveer een uur nadat ik was vertrokken, kwam ik erachter dat ik mijn slippers in de herberg had achtergelaten. Ik had er zwaar de smoor in maar wilde niet teruglopen en 's avonds nog meer want ik mistte ze vreselijk.
Aan het eind van de volgende middag zag ik in een boom, aan de kant van de weg, iets oranjeachtigs hangen.  Ik liep erop af en zag dat het mijn slippers waren. Er was een briefje op geplakt ' this is the shoes from the Hollandboy. From the tree Italians'.
Tijdens het kijken naar het EK voetbal hadden drie Italianen opgemerkt dat mijn slippers de kleur hadden van het Nederlands elftal.
De mannen waren op de fiets en hebben, op een kilometer of 40 van de herberg, mijn slippers in de boom gehangen.
Waar maak je dit nog mee?"


Met groeten Ton


Geen opmerkingen: