zondag 1 juli 2012

Opperdoezer rondje

Wandelen van Schagen naar Medemblik.
Mooie route van 36 kilometer over de Westfriese omringdijk, dit is inclusief een extra ommetje via Opperdoes.
Heerlijk wandel weer met de wind in de rug.

We zijn niet kinderachtig waar het wandelen betreft maar vandaag ging het een beetje moeizaam. Pijntje hier, klachtje daar. Misschien omdat we gisteren een heel leuk feestje hadden.
Gelukkig woont een vriendin op 20 kilometer van het beginpunt en toen we bij haar binnen strompelden keek ze ons een beetje bezorgd aan. "Gaat het wel goed?"
 
Na een lekkere lunch en een koek voor onderweg gingen we vol energie weer op pad. Nu hadden we de koek, als twee kleine schooljongetjes, al opgegeten voordat we uit het zicht waren. En we voelden ons dan ook betrapt toen ze ons na riep "Ze waren voor onderweg hoor."

Na twee kilometer was de energie al weer op en leek het wel of er pap in de benen zat. En toen we het idee hadden echt niet verder te kunnen, zijn we in de berm gaan liggen en subiet in slaap gevallen, om na een half uur pas weer verder te gaan.

Uiteindelijk in Opperdoes aangekomen, passeerden we een bushalte. We keken elkaar aan en het was duidelijk. Rick ging even kijken wanneer de bus zou aankomen. Na 12 minuten al.

In totaal 32 kilometer gelopen in 8 uur. Een diepte record.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: