zondag 6 mei 2012

Als je 25 kan, red je 40 ook wel



Vandaag, voor het eerst na drie jaar, heb ik 40 kilometer gelopen en het viel me niet tegen. Natuurlijk heb ik zo links en rechts een paar pijntjes maar niets onoverkomelijks.

Om zeven uur gestart en na een uurtje met het pontje bij Akersloot het Noord-Hollandskanaal overgestoken.
Een minicruise geeft de dag iets extra's
Daarna duikelden we zo'n drie meter naar beneden de Schermerpolder in. Wat een ruimte is er toch nog steeds in Nederland.


En dan komt er nu oprechte dank aan de wielrenners. Want zij zorgen voor een constante stroom van mensen die koffie met appeltaart bestellen tijdens hun pauzes. En zij willen graag echte zelfgemaakte appeltaart. Dus at ik na 20 kilometer een heerlijke punt authentieke appeltaart. Helemaal goed.
De krentebol met appelstroop en roggebrood kon toen nog wel een aantal kilometers in de tas blijven.


De enige koeien die we vandaag gezien hebben.
Het lichaam vindt 25 kilometer wel te doen. Alles daarboven wandel je 'tussen je oren', gewoon doozetten dus. Na ongeveer 44 000 stappen kwamen we in Hoorn aan. Snel als beloning een Lion en een zakje chips gesnoept en in de trein naar huis is het lekker uitzakken.

Egbert heeft het duidelijk gehad en zocht eeen steuntje.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Emie zei

Zoals Egbert erbij ligt zou ik me ook voelen na veertig km. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat ik de vierdaagse liep. Al die trainingen, wat een tijd gaat daar inzitten. Pfff ik vond het echt een fantastische ervaring maar laat het bij die ene keer. Succes mannen!

Aart zei

Knap gedaan hoor Ton en Egbert. En de fotootjes sieren je logje leuk op. Ik bern benieuwd naar de 4 daagse loggen.