vrijdag 4 mei 2012

Alleen de knor wordt niet gebruikt

Dit is de titel van een boekje van Yvonne Kroonenberg.
Het gaat over varkens in de bio-industrie. Het is een akelig onderwerp maar doordat ze er ironisch overschrijft kan je het lezen.
Zeker als ze laat zien dat wat serieuze mannen zeggen eigenlijk pure bullshit is.

Je wilt  niet weten wat er allemaal met die beesten wordt uitgespookt.
Toch lijken de meeste ondernemers in die branche zich redelijk aan de regels te houden- en daar verschuilen zij zich ook achter- maar die regels zijn te gek voor woorden. Iedereen legt het probleem bij een ander neer.

In de kippen industrie gaat het beslist niet beter dus:
De twijfel die ik vorige week nog had of ik 3 kippen op 11 vierkante meter kan houden is na het lezen van dit boek volledig verdwenen. En als Lidwien, Hermien en Klazien minder eieren gaan leggen laat ik ze slachten en zal ik ze zonder wroeging opeten.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Aart zei

Hopelijk leggen de dames lang genoeg eieren om ervoor te zorgen dat jij ze niet meer lust als het oude taaie meiden geworden zijn.

Ton zei

Hoi Aart,

Juist oude taaie legkippen zijn heel goed voor het maken van een smakelijke kippensoep. Na het lezen van het boek kan ik het wel verkroppen om een' eigen' beest te eten. Het is volgens mij minder te verkroppen om bio beesten te eten. En deden de oude keuterboeren dat vroeger ook niet?

Met groeten Ton