zaterdag 14 april 2012

Doenig

De zin om te lezen is totaal verdwenen, ik ben geswitched naar de workmode.

Vanmorgen tijdens de wandeling met Egbert zag ik prachtig gele klokvormige bloemetjes in het bos staan. Later op de fiets teruggereden om een foto te maken en op internet gezocht: hondstand.

Daar waar het kippenhok moet komen, stonden rode beukjes.
30 zijn er inmiddels naar een zangeres van Nootzaak gegaan en een stuk of 70 kwam de buurvrouw er vandaag uitspitten. Kan ik er in de toekomst toch nog een beetje van genieten.
Omdat ik de ruimte voor de kippenren toch nog te klein vond heb ik de tegels van het pad 50 centimeter naar links gelegd.
Als dank voor de beuken kreeg ik frambozenstruiken en verschillende soorten kruiden en komen tomaten, paprika's en courgettes er nog aan. Al met al behoorlijk wat werk verricht vandaag.

De tuin begint vorm te krijgen maar daarmee wordt wel heel duidelijk dat de vijver er héél erg scheef inligt. Oorspronkelijk lagen ze perfect in elkaars verlengde maar toen ik de tuin ging transformeren tot een oosterse tuin heb ik de randen grillig gemaakt. Nu, 10 jaar later moesten ze weer recht worden zodat de vijver minder ruimte zou innemen en dat heb ik met de Spaanseslag gedaan. Herstellen wordt een leuk klusje voor de herfst.
Morgen wordt er niet gewerkt maar gewandeld. De eerst trainingsdag voor de Nijmeegse, 25 kilometer langs het strand.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Anne zei

Niet kinderachtig zeg. Een beste afstand. Veel plezier en ik duim voor een zonnetje..