donderdag 12 april 2012

Burgernet

De gemeenteraad heeft besloten om deel te nemen aan Burgernet. Gisteren kregen alle bewoners een brief met de uitnodiging om deel te nemen.

Nu had ik nog nooit gehoord van Burgernet maar kreeg bij de naam een beetje het idee dat het iets zou zijn van Nederland voor de Nederlanders.
Dit was echter een volstrekt verkeerd idee.
Het gaat er b.v. om dat bij een vermissing, de bij Burgernet aangesloten mensen een sms of voicemail bericht krijgen met het signalement om de persoon zo snel mogelijk te vinden. Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, politie en gemeente.
Nu is er een paar maanden geleden niet alleen bij ons maar ook bij verschillende buren ingebroken. Twee huizen verderop is op klaarlichte dag een fiets uit de tuin gestolen. Zowel ik als de overbuurman hebben dit zien gebeuren en beiden dachten we: ach dat is vast een bekende. Misschien hadden we deze dief kunnen laten inrekenen als we een sms je hadden gekregen met: dief gesignaleerd.
Ik heb me aangemeld.

Met groeten Ton

1 opmerking:

yvonne zei

Goed Ton!!! Maar als je de illusie hebt dat je in de toekomst kunt voorkomen dat zo'n fiets op die manier wordt gejat, moet ik je hevig teleurstellen.
Maar voor andere dingen is het een prima zaak.

fijne vrijdag nog, en succes met blazen, is hard nodig, het is koud hier..