zaterdag 25 februari 2012

Terras geopend

25 Februari en voor het eerst buiten gezeten. In de zon, zonder jas en heerlijk het NRC gelezen. 
Weliswaar met een beker warme chocolademelk, maar toch. Het leek Spanje wel met de zon van 21 december - of zo iets. (het is namelijk niet te vergelijken)

Het voorjaarsgevoel zorgde er ook voor dat het de eerste keer was dat ik dit jaar, met plezier van binnen uit, in de tuin heb gewerkt. Eerder leunde ik nog zwaar op doorzettingsvermogen maar vandaag ging het vanzelf.
Het laatste grind is uit de tuin.
Waar ik eerder schreef dat ik het grind in de container van een buurman mocht gooien kreeg ik later toch nul op het request. Nu heb ik het grind voor een deel hergebruikt en een deel op een oprijlaan mogen storten.

Ook heb ik de olijfboom, die ik 17 jaar geleden heb meegenomen uit Spanje en nu hier in de tuin staat, gesnoeid. De dikkere takken heb ik in stukken van 15 centimeter gezaagd, met wortelpoeder behandeld en in een bak geplant. Het geheel staat  in de serre en daar kan ik de komende maanden dan goed voor zorgen. Het slagingspercentage ligt niet heel hoog maar als de helft (20) wortels gaat maken ben ik tevreden.
De nieuwe boompjes kunnen dan in het voorjaar van 2013 naar Spanje.

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Aart zei

Nog even en je kan ook al zo vroeg aarbeien kweken *wink big smile*. En je 20 nieuwe olijfbomen kan je beter in NL verkopen en hier nieuwe aanschaffen.( Leuke bijverdienste)

Groeten en een fijne zondag

Ton zei

Hoi Aart,
Die aardbeien komen d'r aan maar de olijfbomen die ik een paar jaar geleden heb gestekt en inmiddels in Spanje staan doen het beter dan degene die ik heb gekocht.
Dat van de bijverdienste is een goeie. Ik heb nog een paar hele grote pollen met Ophiopogon en Liriope staan. Daar kan ik wel 200 potjes mee vullen en kan die dan verkopen.
Met groeten Ton

yvonne zei

Heerlijk was het gisteren, het was wel grijs (hier) maar de temperatuur nodigde uit om buiten te zijn en te blijven,
toch een beetje genieten,

yvonne

Emie zei

Dat stekken van olijfbomen gaan wij ook eens proberen, wist niet dat dit kon. Gebruik je nog speciale potgrond, Ton?

Emie zei

Bedankt Ton voor de verdere info. We gaan het testen en laten je het resultaat weten. Nog een vraag: af en toe begieten of het plastic zijn werk laten doen?

Priscilla zei

Heerlijk blijft dat he! Genieten op het terras met een lekker drankje erbij!