donderdag 19 januari 2012

Kan het niet eenvoudiger?

We hebben de afgelopen dagen behoorlijk wat tips gekregen om onze woning te beveiligen tegen inbraak.  Tuinbankje weghalen in de winter, de vuilcontainer naast het hek weghalen, een lamp installeren die aan gaat als je er langs loopt, lampje in huis aanlaten als je er niet bent, gordijnen dicht doen, het huis rommelig achterlaten. Eigenlijk te veel om op te noemen.

De rechercheur vertelde dat de dieven tegenwoordig zo brutaal zijn dat eigenlijk niets helpt. Als je in de woning een lampje wilt laten branden is dat niet genoeg, je zou een'normale' hoeveelheid aan moeten laten.
Hetzelfde geldt voor een buiten lamp: het zou een bouwlamp zijn moeten zijn. Gordijnen dichtdoen: dat is juist wat ze willen, ze kunnen dan ongestoord hun gang gaan.
Wat wel werkt zijn: alarm installatie, dievenklauwen, strips die voorkomen dat dieven een breekijzer tussen het kozijn kunnen steken, voordeur op het nachtslot doen ( volgens de rechercheur wordt er inmiddels net zo veel via de voorkant als aan de achterzijde ingebroken) een ijzeren staaf  in een bovenlicht plaatsen en extra sloten op openslaande deuren monteren. Alles natuurlijk van een goede kwaliteit.
De vraag rijst bij ons: hebben we daar allemaal zin in? We willen het de dieven niet gemakkelijk maken maar leven in een bunker, geregeerd door angst?

We gaan ons huis met een beveiligingsbeambte van de politie nakijken om te zien wat hij ons adviseert en daarna beslissen wat we gaan doen.
Ook na drie dagen hebben we nog niets gemist aan spulletjes en is de rust weer helemaal terug gekeerd.
Ik heb de boel eens lekker schoongemaakt dus zijn de hanschoenafdrukken van spiegels, deuren en ramen.
Rick is helemaal blij met mijn schoonmaakwoede en zei vanavond "kan ik niet iets eenvoudigers verzinnen om je aan de schoonmaak te krijgen?".

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: