donderdag 12 januari 2012

Carmen

Vanmorgen stelde Carmen ons wel heel sterk op de proef. De waterafvoer in de weg was volgestort met beton en de afvoerpijp doorgezaagd. We gingen boos de berg op om de schade goed te bekijken en zagen toen dat de afvoerpijp wel degelijk op grond van de buren liep. Dit in tegenstelling met het blog van gisteren.
Weg, weg rooster en afvoer.

Na wat beraad besloten we om het beton uit het rooster te halen( was nog zacht) en de pijp weg te halen. Toen ik gereedschap ging halen hoorde ik veel geschreeuw. De buren waren gearriveerd,scholden Rick uit en gooiden stenen naar hem. De buurman was echt over de rooie. Toen hij zag dat ik eraan kwam begon hij mij te bedreigen met een spade. Maar ik liep zonder angst, vastbesloten op hem af om hem te zeggen dat ze gelijk hadden. Terwijl ik dit wel 10 maal herhaalde werd hij rustiger en konden we uiteindelijk gewoon met elkaar praten.

Met dit gesprek zijn de problemen natuurlijk niet de wereld uit maar de buren hebben nu wel weer een gezicht. De afgelopen jaren hebben we niet met elkaar gesproken en ontstaat er een abstract begrip over wie die mensen zijn.
Hoe wonderlijk dat we gisteren Carmen hebben "bedacht' en dat we ons  na wat vandaag is gebeurd, niet volledig hebben laten regeren door emoties die er natuurlijk wel zijn.

Met groeten uit een bewolkt en koud Spanje, Ton

1 opmerking:

Olaf zei

heftig Spanje-bezoekje deze keer...!