zondag 11 december 2011

Tumult op de berg

Twee jaar geleden is met de natste winter in 40 jaar een deel van de berg gaan verzakken en daarmee is ook de weg beschadigd.
De weg wordt gebruikt door 4 aanwonenden ( buitenlanders) en 4 personen met aangrenzende landerijen( Spanjaarden). Je zou denken dat iedereen er belang bij heeft de weg weer te herstellen.
De Spanjaarden zeggen: we hebben geen geld, dus als jullie wat willen moeten jullie het zelf maar regelen. Eén van de aanwonenden zegt dat ze er geen last van hebben want ze rijden een 4 wheeldrive, dus blijven er 3 over.

We hebben gezamenlijk offertes aangevraagd en in Juli zouden de werkzaamheden beginnen. Het bedrijf zou een bepaalde dag beginnen dus werden alle betrokkenen gewaarschuwd dat de weg twee dagen afgesloten zou zijn. Maar ze begonnen een paar dagen eerder. De persoon die niet mee betaald diende een aanklacht in bij de politie( denuncia) en het werk werd stilgelegd. Er moest eerst een vergunning aangevraagd worden en iedere partij moet ingelicht worden over de werkzaamheden.
Alles geregeld en maandag a.s zouden de werkzaamheden beginnen. Maar de geschiedenis herhaald zich want ze zijn vrijdag reeds begonnen. De niet betalende buren zijn boos en hebben met hun auto de weg naar de andere huizen geblokkeerd zodat die bewoners er niet meer langs kunnen. Dit liep vanmiddag uit op een ordinair handgemeen.

Ook onderling zaten we, eufemistisch uitgedrukt, niet steeds op één lijn, maar zijn toch uitgekomen op een oplossing waar we ons allen in kunnen vinden.
Dat, samen met de gebeurtenis van vandaag, maakt het lastig voor me om niet heel boos te worden of om het bijltje er maar bij neer te gooien of  zelfs, het bijltje ergens in te gooien.
'Wordt vervolgd" roept Rick uit de serre.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Dennis zei

Het is blijkbaar niet snel goed! Veel succes ermee

yvonne zei

He, wat is dat nou balen, zo'n sfeer..bah, niks leuk.
Kan me voorstellen dat je boos bent,

groetjes,