dinsdag 27 december 2011

Terugblik

Tussen Kerst en oud en nieuw bevind ik me in een soort van Interbellum. Een rustige week tussen twee feesten in. Nagenieten van de Kerst en uitkijken naar de jaarwisseling. Niets hoeft eigenlijk in deze week, een beetje freewheelen net als een wesp in September.

Rick en ik kijken op oudejaarsavond altijd terug op het afgelopen jaar. Wat was leuk, nieuw, interessant, verdrietig, wat ging er mis etc. Om vervolgens te kijken wat we anders gaan doen en... we creëren nieuwe ideeën  voor het komende jaar.
Op het blog doe ik het achteruit kijken nu alvast want dat is het gemakkelijkst en kan ik goed alleen.
Creëren doen we samen en vergt wat meer tijd.

Van de nieuwe ideeën heb ik er dit jaar eigenlijk maar één echt waar gemaakt en dat is het vrijwilligerswerk bij de VPTZ. Dat werk geeft veel voldoening en ik leer er ook veel van, niet alleen van de gesprekken die ik heb maar ook d.m.v. lezingen en trainingen. Voor het komend jaar staan er twee trainingsweekenden op de rol.
Het idee van een betaalde baan heb ik erbij laten zitten, dat was waarschijnlijk te uitdagend.

Er zijn natuurlijk wel andere nieuwe dingen die ik heb gedaan maar zij zijn min op meer op mijn pad gekomen en heb ik met plezier aangepakt: de workshop glas in lood en tekenles.
Het zingen in twee koren was echt een impuls idee dat zeer goed heeft uitgepakt en wat zeker een aantal jaren voor plezier zal gaan zorgen.
Ook ben ik dit jaar Dekselsedingen begonnen en van daar uit op Facebook gegaan. Beiden behoorlijke uitdagingen voor iemand die nagenoeg niets doet op computer en nauwelijks ervaring heeft met het schrijven van stukjes. Een leuke bijkomstigheid is het leren kennen van mensen waarvan ik er sommige inmiddels heb ontmoet.
Ook de spinning is nieuw dit jaar. Ik deed dit om mijn knie, voor de operatie, te versterken en dit werkt heel goed en doe dit 4 keer per week met veel plezier. De operatie is wonderbaarlijk voorspoedig gegaan en ik heb nu aanmerkelijk minder last van mijn knie.

Nu ik de balans opmaak kan ik alleen maar zeggen dat dit jaar er een stuk prettiger uitzag dan het voorgaande.
Ik ben veel meer tevreden en gelukkiger met mezelf en mijn leven.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Patricia van der Zee zei

Super Ton als jullie/je kunnen terugkijken op een fijn jaar. Met zoveel nieuwe activiteiten en ideeen gaat 2012 vast nóg leuker, interessanter en fijner worden, we wensen het jullie heel graag toe!
xx P&P

Emie zei

Dat is toch een fantastische balans die je hebt opgemaakt! Lekker doorgaan en vooral ook met deze heerlijke blogjes. En ik neem je idee over om daar rond oud en nieuw voor ons zelf ook weer eens goed over na te denken.