vrijdag 30 december 2011

Ook nu wordt het niet verklapt.

Jarenlang is het uiterst geheim gebleven. We kwamen wel te weten hoe het ongeveer in elkaar zat maar de hoeveelheden werden door mijn broer afgewogen als hij alleen in de keuken stond.
Maar mijn broer is inmiddels overleden en de baas waar hij het van had gekregen heeft zijn zaak verkocht. Dus toen we twee jaar geleden het appartement van mijn moeder hebben ontdaan van spullen waar ze niets meer mee deed en het geheim boven tafel kwam schroomden we niet om het mee te nemen. Het zat in een groen doosje met haar favorieten: Oliebollen volgens het recept van Bakkerij Bosman.

Wij vonden het de beste oliebollen van de wereld en mijn moeder bakte er wel 200. We mochten dan ook zoveel eten als we wilden. En wat overbleef was de volgende dag ook nog lekker.
Ik ga het recept voor het eerst maken en ben nieuwsgierig of het echt zo is dat dit een bijzonder recept is en de lekkerste oliebollen geeft  of dat het slechts de lekkerste oliebollen in mijn gedachten zijn.
Mocht dat laatste het geval zijn probeer ik het volgend toch nog een keer want het zou aan mijn onervarenheid kunnen liggen.
De voorbereidingen zijn al begonnen: krenten en rozijnen staan al te wellen.
Ik kan bijna niet wachten tot morgen.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marion zei

Hey Ton, je weet waar we wonen ik wil wel proefkonijn zijn nadat jij er een uur daarvoor een hebt gegeten. Voor de zekerheid maar oliebollen gehaald bij de kraam achter het Loo, die zijn altijd heerlijk.

yvonne zei

Lieve Ton,

we wensen jou en Rick unne gooje roetsj in ut nuuje joar, en we hopen dat 2012 voor jullie een heerlijk, liefdevol en gezond jaar mag worden,

yvonne en hub