dinsdag 13 december 2011

Geld

Over één ding hebben Rick en ik nooit ruzie en dat zijn de uitgaven want we zijn allebei zuinig. Waar we wel een verschillende menig over hebben is op welke rekeningen het staat. Rick wil geld zo weinig mogelijk verplaatsen. Er gaat dan ook een hele berekening aan vooraf, wanneer welke uitgaven en inkomsten elkaar kruisen, zodat er in iedergeval nooit iets van de spaarekening afgaat.
Ik zeg altijd: het is vestzak en broekzak. Het maakt niet uit waar het staat en met internet bankieren gaat dat verplaatsen zeer eenvoudig. Ik wil namelijk nooit in het rood staan.

Vandaag bij het afrekenen in de Supermarkt kreeg ik de melding: saldo te laag. Gelukkig weet ik dat er geld genoeg is maar blijkbaar niet op mijn rekening. Ik schiet dan ook even in mijn afhankelijksheids waan. Ik bel Rick en roep dat het tijd wordt voor een en/of rekening.
Vervolgens ging ik naar mijn bazin om 50 euro te lenen. Terug in de supermarkt moesten alle boodschappen opnieuw gescand worden en kon ik contant betalen.
"Als je beter op het saldo let dan kan ik extra overmaken" zei Rick, maar controleren doe ik nooit.
Vandaag toch maar eens gekeken en wat blijkt, ik stond 20 euro in de min. Dat lijkt niet veel maar ik zag ook dat ik 250 euro had gewonnen in de Postcodeloterij maar dat is dus al op.
Moet ik toch maar eens kijken waar ik teveel aan uitgeef.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Patricia van der Zee zei

Money makes the world go round (of zoiets toch?) Had laatst ook een betalingsprobleem bij de Mercadona - met schaamrood op de kaken - maar ook opgelost uiteindelijk door een contante betaling. Maar mijn eerste gedachte ging uit naar het feit of Paul wel tijdig de rekening had betaald, onterecht, bleek dat het uiteindelijk ALWEER de fout was van de Spaanse post, grrrrrrrrrrrrrr!