vrijdag 28 oktober 2011

Kan ik weer gewoon langs de HEMA

Heb je een writersblock dat je zo weinig schrijft?
Nee, nou uh.

Ik hield het een beetje vaag maar wat is er aan de hand?
Ik heb al eens geschreven over sudoku's en stress. Als ik ergens mee zit heb ik moeite met het maken van 5 sterren sudoku's. Heb ik het probleem opgelost en de zorgen van mijn nek zijn maak ik als een speer de puzzels.

In mijn blogjes lijkt het soms of alles op rolletjes loopt en ik zelfs een heel aardige vent ben maar..... Ik heb nu ernstig ruzie gemaakt met een van mijn zussen en dit is al vanaf begin September.
Dit drukt behoorlijk op mijn dagelijkse dingen en ik wil het nog steeds niet bespreken met haar. Met andere woorden:  ik vind nog steeds dat ik heeeeeel gelijk heb. Zo gelijk dat ik het gederfde plezier in mijn leven er voor over heb. Ik vind het dus schijnbaar lekkerder om gelijk te hebben dan om een liefdevolle relatie met mijn zus te hebben.

Tijdens het boodschappen doen wilde ik deze week niet langs de HEMA lopen omdat daar mijn zus regelmatig koffie drinkt. Ik wilde haar niet zien omdat ik niet wist wat ik dan zou moeten doen: zwaaien of mijn hoofd omdraaien. Nou, zei Rick, het is niet alleen dat je ruzie hebt maar je bent ook niet meer vrij om gewoon te winkelen. Hoe ver wil je dit laten gaan?

Ook heb ik wel eens geschreven over de therapeutische werking van dit blog. Al schrijvend bedacht ik dat ik 'een beetje dom' aan het doen was en na wat coaching van Rick, met het 'hart kloppend in de keel' mijn zus gebeld.
Mijn spreuk "het gaat over niets" was ook hier van toepassing. Misverstanden en niet uitspreken wat er te zeggen is liggen ten grondslag aan onze ruzie. Na dit gesprek is de lucht weer geklaard en staan de deuren weer open voor elkaar en kan ik weer langs de HEMA.

Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Monique zei

Wat fijn Ton. Ik weet hoe het voelt en hoe opgelucht je kan zijn.

Mich zei

hi Ton,
Tof dat de lucht geklaard is...... maar wel verrassend dat je dat zo lang 'in de lucht' kunt laten hangen... daarmee is een relatie (bv met je zus) wel heel voorwaardelijk...
En... heb je al een datum dat we elkaar treffen?
groet, Mich

Ton zei

Hoi Mich,
Normaal gesproken valt het wel mee met de 'voorwaardelijkheid' maar deze keer wlde ik het maar niet opgeven.
Ik heb nog geen datum, hangt een beetje af van de werkzaamheden die de buren gepland hebben met de Spaanse firma maar het zal in de komende twee weken moeten gebeuren.
Met groeten Ton

yvonne zei

he, he, ben er weer, en gelijk een log die me uit het hart gegrepen is: zal ik vandaag dan toch ook maar eens bellen met mijn (stief)dochter?..
Pff..weet ut niet hoor..moeilijk..

Ton zei

Hoi Yvonne,
Moeilijk, moeilijk, wat is moeilijk? Ik wilde het ook niet doen, niet omdat het moeilijk is maar omdat ik gelijk wilde blijven houden.Steeds kwam dat stemmetje weer met: ze begon zelf, moet ik dan toegeven, zij deed toch.... etc. Het stemmetje zegt trouwens bijzonder weinig over je wat je zelf deed of naliet.De enige vraag is of je een relatie wilt hebben met die presoon of niet. Het hebben van geen relatie is meestal toch enigsins onvevredigend, het blijft knagen. Het is een telefoontje waard.
En je hebt voor hetere vuren gestaan denk ik zo.
Met groeten Ton