zondag 23 oktober 2011

Bliksemactie.

Zeg Ton?
Ja?
Wat staat de zon laag he?
Ja maar het is al eind Oktober.
Hij gaat wel vroeg achter de boom he?
Ja.
-stilte
Zou je er niet een tak vanaf kunnen zagen?
Ik sta op, loop naar de schuur, pak de ladder en de zaag. Een half uur later staat er alleen nog een stam en zitten we weer heerlijk in de zon.

Dit zou ik waarschijnlijk nooit zo snel en luchtig gedaan hebben als ik niet de vergelijking had tussen Spanje en Nederland.
Het is niet alleen zo dat Spanje verschilt van Nederland. Mijn ideeën over tuinieren en zonnen verschillen inmiddels ook van elkaar.
Waar ik in Spanje druk bezig ben om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk schaduw en luwte te creëren heb ik in Nederland behoefte aan licht en lucht.
De boom stond er 13 jaar en begon wel heel groot te worden. Hij zette om 3 uur 's middags het hele terras in de schaduw. En ik wil hier zo veel mogelijk zon hebben terwijl ik- inmiddels- in Los Zuecos 's zomers het liefst in de schaduw zit.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Anne zei

Fijn he? Een beetje van beiden. Geluksvogel..... (maar het is jullie van harte gegund hoor) :-)

Ton zei

Hoi Anne,

Ik ervaar ook vaak het gevoel bevoorrecht te zijn. Zater a.s. ga ik voor twee weken naar Los zuecos om werkzaamheden te begeleiden. Ik ben er dan zonder Rick maar ga er wel van genieten ook al lijkt het weer in Spanje omgeslagen te zijn.

Met groeten Ton