dinsdag 20 september 2011

Rechtszaak

Is het nog wel leuk om een huis in Spanje te hebben met al die rechtszaken en dat gedoe eromheen?
We hoeven over het antwoord niet echt na te denken en roepen beiden: Ja hoor.
Want waar heb je dit uitzicht, dit weer, deze rust, deze cultuur en deze mensen.
Zoals b.v de economischecrisis niet te zien is in het landschap is ook de irritatie van de rechtszaak niet in de realiteit te zien. Het bestaat slechts tussen je oren. Als je dit helder hebt kun je deze zaken los zien van elkaar. Daardoor kunnen we  nog steeds genieten van Spanje, de Spanjaarden en Los Zuecos.
Soms kost het wel moeite om de frustratie die we van de rechtszaak hebben niet te projecteren op zaken om ons heen maar dan hebben we er een gesprek over en gaat het weer goed. Het zit hem tenslotte slechts in één Spanjaard.
Gistermiddag en vanmorgen alle zaken besproken met de advocaat en bij de notaris geweest om een machtiging te regelen zodat de advocaat voor ons deze zaak kan behartigen. Het kan wel een half jaar duren voordat we wat horen en tot die tijd zeggen de Spanjaarden dan: No te preocupe.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

yvonne zei

Heel goed hoe jullie alles kunnen scheiden, en dat moet ook.
Het landschap, de mensen, het dorp, het weer, het eten...alles is ontiegelijke fijn en dat kan een Spanjaard niet verpesten!

Atie zei

Mooi verwoordt en helemaal waar, als je de mind loslaat en beseft hoe de situatie in het hier en nu is, kan je alleen maar genieten. Fijn dat je dit inziet. Ben er zelf ook vaak mee aan het stoeien, het is niet vanzelfsprekend...have fun....