maandag 29 augustus 2011

Runi, Ruli en Graugustus

Wanneer begint de herfst? 1 September meteorologisch, 23 september astronomisch of ....als de pepernoten in de winkel liggen?
De pepernoten zijn inmiddels gesignaleerd maar gezien het weer hadden die in Juli ook al goed gesmaakt samen met chocolademelk en dan erwten soep als maaltijd.
Als kind begon de herfst als de R in de maand zat want dan kregen we levertraan. Voor velen een jaarlijks terugkerende ellende want dat smaakte zo vies. Tegen de tijd dat ik levertraan moest slikken waren er inmiddels capsules in de handel. En ik vond ze heerlijk. Ik beet ze dan kapot en het velletje van de capsule drukte ik dan over mijn hoektand. Van mijn ouders mocht ik ze niet kapot bijten want het was de bedoeling dat de capsule pas in de maag zou oplossen zodat de olie goed opgenomen zou worden. Terugkijkend denk ik niet dat dat klopt want daarvoor werd de olie op een lepel ingenomen en kreeg je daarna een snoepje of en schepje suiker.
Gistermiddag hadden we een excursie in de Eilandspolder -bekend van de mooie schaatstochten op natuurijs- op een bootje, afgewisseld door een wandeling. Leerzaam en gezellig. Maar wat was het koud en winderig op het water.
's Avonds zaten we beiden met een rozig gezicht op de bank een beetje te suffen alsof we een hele dag hadden geschaatst.
Maar in plaats van levertraan gaan we voor een extra dosis vitamine D lekker weer naar Los Zuecos.

Met groeten Ton


1 opmerking:

yvonne zei

levertraan, een herinnering die velen van ons hebben, en de een koestert de herinnering, en de ander doet zijn best er zijn leven lang niet meer aan te denken.
Tja, herfst, als ik buiten ruik en rondkijk en spinnen etc. (heel veel spinnen..) zie dan denk ik dat de herfst al begonnen is. Er zullen gegarandeerd al paddenstoelen te vinden zijn.

fijne dag nog,
yvonne