zaterdag 6 augustus 2011

Reden genoeg

Vroeger had je een reclame van Croma waarin en slager een stukje vlees bakte en dan zei "Voor het beste resultaat moet je der bij blijven.
Ik denk dat dat voor meer dingen geldt in het leven, vooral met een tweede huis in Spanje.
Als we in Los Zuecos komen zetten we eerst de boiler en de koelkast aan. Na en tijdje was de koelkast nog steeds warm. Ik op onderzoek uit. Stekker eruit, weer erin. Niets. De vriezer koelde wel maar vroor niet. Stekker er weer uit, koelkast van zijn plaats en omdat ik niet technisch ben gaf ik er maar een duwtje tegen. Daarna een hardere en vervolgens rammelde ik hem even stevig door elkaar, en ja hoor de ventilator ging weer draaien. Problem solved.
Sommig planten, in de tuin zagen er wat triest uit. Dat doet mijn humeur geen goed. De tijdschakelaar stond goed ingesteld, de batterijen hadden voldoende spanning. Systeem ingeschakeld en dat werkte naar behoren maar wat blijkt is dat de kleine slangetjes die naar de trieste planten lopen waren verstopt met kalk.
Het kostte wel wat tijd maar... problem solved.
Gisteravond, net toen we naar bed wilden gaan begon het  keihard te regenen. Het kletterde er op los, gelijk een wolkbreuk. Omdat het zo onverwacht was schrokken we beiden. We renden het terras op en zagen dat het niet regende maar dat bij de buren een slang was losgeschoten van het watersysteem. Dit problem solvde zich vanzelf na een telefoontje aan de buren maar die wonen hier dan ook semipermanent.
Wat wil ik hier zeggen?
We gaan wat regelmatiger naar Los Zuecos want.... voor het beste resultaat moet je der bij blijven.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: