zondag 21 augustus 2011

Coachen

Wij hebben de afspraak gemaakt om elkaar niet te coachen. Dit loopt altijd uit op irritatie.
Een ander gevaar van coaching door de partner is dat,  dat niet altijd vrij is van eigen belang door de degene die coached.
Toch is het soms nodig om de ander - een beetje - te sturen.

Rick heeft jarenlang op de long- astmakliniek gewerkt van De Klokkenberg in Breda en heeft daar een hoestallergie opgelopen.
Als ik hoest krijg ik dan ook direct een geïrriteerde blik. Als het wat erger is moet ik naar de apotheek voor een hoestsiroop want "hoesten is niet normaal voor een gezond persoon".
Maar we hebben ook het idee om zo weinig mogelijk medicijnen te slikken.
Op het ogenblik heeft Rick last van kriebelhoest en op onverklaarbare wijze hoor ik niets meer van "hoesten is niet normaal voor een gezond persoon'. Er wordt lustig op los geblaft.
En ik doe niet aan coaching (ik lijd in stilte..).
Maar vannacht werd het me te gortig. Ik was al twee keer wakker gehoest en de derde keer riep ik, enigszins, geïrriteerd, "neem een hoestdrankje in, zo direkt heb je een pijnlijke borstkas".
En ja hoor na 5 minuten hoorde ik geschuifel in de badkamer.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Monique zei

Ha, hier moet ik wel een beetje om gniffelen, herkenbaar!

Mijn vader is trouwens een vaste Klokkenbergklant geweest met twee hartoperaties daar. Voor mij hangen daar heel wat emotionele herinneringen aan vast.

Hans zei

Volgens mij is hoesten een normale reactie op een irritatie van de luchtwegen. Deze irritatie kan allerlei oorzaken hebben, ook psychisch. Zoek de oorzaak dan vind je ook meestal de beste oplossing.

Ton zei

Hoi Hans,

Je weet hoe we werken maar ook wij hebben het niet altijd meteen helder.

Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Monique,

Zolang je / jullie er om kunnen lachen is er niets aan de hand.
Hier ook een reactie op je blog over Castilie. Wij hebben er gedeeltelijk doorgewandeld naar Santiago de Compostela en het is er prachtig.

Met groeten Ton