zondag 26 juni 2011

Uitje.

Iedereen heeft recht op een uitje (dat is wat een oud collega altijd zei als we hachee gingen maken).
Dus gaan we elke vierde zondag in juni een dagje uit met de buren.  Het is zo dat niemand echt elke dag bij elkaar op visite komt maar iedereen groet elkaar en als er hulp nodig is wordt die gegeven. Het uitje wordt elk jaar door een ander stel georganiseerd. De sport is om met 50 euro een dag te organiseren, inclusief lunch, diner en een workshop o.i.d.
Vandaag gingen we naar het Zaans museum voor een excursie in het Verkadedeel. Leuk om te zien hoe de beroemde 'meisjes van Verkade' werkten en om te leren dat Verkade zich als een van de eerste werkgevers bekommerde om de werkomstandigheden van zijn werknemers. Vervolgens hebben we met vloeibare chocolade, een poging gewaagd om een soort van 'chocolaatje' te maken. Hilarisch, om met de woorden van Gerard Joling te spreken.
Het weer werkte mee, in tegenstelling tot gisteren, dus konden we ons lunchpakket in het zonnetje nuttigen op de Zaanseschans. Als je dan ziet hoeveel buitenlanders er zijn vraag je je trouwens af waar de crisis is. Nou ja, wij hebben er blijkbaar ook geen last van.
Het tweede deel van de dag bestond uit een borrel en diner. Dit was in de tuinen van Jack Zoon.
Relaxed gezeten in een prachtig aangelegde tuin, een glaasje wijn, een hapje en fluitende vogels als achtergrondmuziek. Wat wil je als mens nog meer?
Om een uur of zeven de catering door Il Buongustaio uit Limmen. Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk.
Jammer dat je maar één maag hebt.  Hoe graag je ook wilt: je kan je niet aan een Sonja Bakker portie houden (morgen maar weer een fruitdag).
Ik besef me maar al te goed dat het geen recht is om een uitje te hebben maar een voorrecht, zeker met een groep buren als de onze.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: